ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία ψήφισε η Βουλή

putin-trump

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε συντριπτικά την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία και την υποχρέωση του προέδρου να έχει την άδεια των νομοθετών πριν χαλαρώσει οποιαδήποτε κύρωση επί της Μόσχας.
Δεν είναι ακόμα καθαρό πόσο γρήγορα θα φτάσει στον Λευκό Οίκο το νομοσχέδιο προς υπογραφή από τον Τραμπ για να γίνει νόμος ή να ασκηθεί βέτο. Πρέπει πρώτα να περάσει από την Γερουσία, η οποία βρίσκεται εν μέσω συζητήσεων για την αναμόρφωση του συστήματος περίθαλψης και εν αναμονή των καλοκαιρινών διακοπών.
Το νομοσχέδιο για τις κυρώσεις έρχεται την ίδια ώρα που διεξάγονται έρευνες για πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και την πιθανή συνέργια με την καμπάνια Τραμπ. Η Μόσχα αρνείται ότι προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές υπέρ του Τραμπ και ο ίδιος αρνείται ότι η ομάδα του συνεργάστηκε με τη Ρωσία.
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι ο πρόεδρος δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, το οποίο είναι εμπόδιο για την βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία που επιδιώκει.
«Ενώ ο πρόεδρος υποστηρίζει σκληρές κυρώσεις για την Βόρεια Κορέα, το Ιράν και την Ρωσία, ο Λευκός Οίκος εξετάζει το νομοσχέδιο της Βουλής και αναμένει το τελικό νομοθετικό πακέτο για το προεδρικό γραφείο» είπε η εκπρόσωπος τύπου Σάρα Σάντερς.
Τα μέλη της Βουλής ψήφισαν 419-3 το σχέδιο νόμου, που προβλέπει επίσης κυρώσεις για το Ιράν και την Βόρεια Κορέα, παρά τις αντιρρήσεις του Τραμπ ο οποίος επιθυμούσε μεγαλύτερο έλεγχο στην δυνατότητα επιβολής κυρώσεων.
Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει ανησυχίες στην ΕΕ όπου οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εξαρτώνται από την προμήθεια ρωσικού αερίου.
Οι διάφορες έρευνες από το Κογκρέσσο και η ξεχωριστή έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης υπό τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μιούλερ για την Ρωσία σκιάζουν την ατζέντα του Τραμπ. Ο έλεγχος προκαλεί θυμό και εκνευρισμό στον πρόεδρο, που αποκαλεί τις έρευνες πολιτικά υποκεινούμενο κυνήγι μαγισσών που τροφοδοτείται από τους Δημοκρατικούς καθώς δεν μπορούν να αποδεχθούν την ήττα τους στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Χωρίς να δίνει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ο Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση την Τρίτη στο Twitter για «Ουκρανικές προσπάθειες για σαμποτάζ» σε βάρος της προεδρικής του καμπάνιας και υπέρ της Κλίντον. Σύμφωνα με το Reuters, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ουάσιγκτον αρνήθηκε τις κατηγορίες.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top