ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Να διασώσουν τη μεταρρύθμιση της Obamacare καλεί τους Δημοκρατικούς ο Ομπάμα

epa05386338 US President Barack Obama delivers remarks in the press briefing room in the White House in Washington, DC, USA, 23 June 2016. Obama commented on the Supreme Court's split ruling on his immigration policy change effort.  EPA/MOLLY RILEY

Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα μαζί με τις εκθέσεις κάθε υπουργείου σχετικά με τις προόδους που έχουν επιτευχθεί μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον κ. Ομπάμα.
«Καθώς ετοιμάζομαι να δώσω τη σκυτάλη και να κάνω το καθήκον μου ως πολίτης, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι δημιουργήσαμε νέα θεμέλια για την Αμερική», γράφει ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μεταξύ των βασικών επιτευγμάτων της διακυβέρνησής του αναφέρει την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τον περιορισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, τη σημαντική μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από το ξένο πετρέλαιο και τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
Όμως πρώτη στον κατάλογο με τα επιτεύγματά του βρίσκεται η μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής ασφάλισης, γνωστή με την ονομασία Obamacare, την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να καταργήσει μόλις αναλάβει την προεδρία στις 20 Ιανουαρίου.
Ο απερχόμενος πρόεδρος άρχισε προσπάθεια να διασώσει τη μεταρρύθμιση, κάνοντας μεταξύ άλλων μια σπάνια επίσκεψη στο Κογκρέσο, στη διάρκεια της οποίας κάλεσε τους Δημοκρατικούς να υπερασπιστούν τον σχετικό νόμο.
O απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίζεται στην επιστολή του προς τους Αμερικανούς το έργο που επετέλεσε στη διάρκεια των δύο θητειών του στην προεδρία και κυρίως το πρόγραμμα ασφάλισης και περίθαλψης, γνωστό και ως Obamacare. Η έκκληση του κ. Ομπάμα έγινε μετά τη δήλωση του εκλεγμένου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς ότι η κατάργησή του νόμου θα αποτελέσει την «πρώτη προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη» της κυβέρνησης Τραμπ.
Η Γερουσία άρχισε την Τετάρτη να συζητά σχέδιο ψηφίσματος το οποίο θα δώσει το έναυσμα για την κατάργηση του λεγόμενου Affordable Care Act του 2010, χάρη στον οποίο 20 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν είχαν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στις ΗΠΑ μπόρεσαν να την αποκτήσουν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top