ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Ξεκινά την καμπάνια του ο Τραμπ – Θεραπεία για τον καρκίνο, AIDS και ταξίδια στον Άρη

trump-orlando

Ο πρόεδρος Τραμπ ξεκίνησε την καμπάνια επανεκλογής για τις προεδρικές εκλογές του 2020 την Τρίτη παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως τον ίδιο πολιτικό «αντάρτη» που τράνταξε το κατεστημένο της Ουάσιγκτον πριν 4 χρόνια και που τώρα είναι θύμα προσπάθειας ανατροπής από τους Δημοκρατικούς.

Σε πολυπληθές ακροατήριο στο Ορλάντο της Φλόριντα, ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι θα είναι υποψήφιος ως αουτσάιντερ, όπως έκανε και το 2016. Το κατά πόσο θα τα καταφέρει είναι αμφίβολο καθώς ο Τραμπ ήδη έχει θητεύσει 2,5 χρόνια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε να «διατηρήσει το μεγαλείο της Αμερικής» («Keep America Great»), φράση που αποτελεί την αναμενόμενη συνέχεια του κεντρικού συνθήματος της εκστρατείας του το 2016, που ήταν «Να ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της» («Make America Great Again»).

Αναφέρθηκε και πάλι σε θέματα της καμπάνιας του πριν 4 χρόνια όπως η μετανάστευση, τα μέσα ενημέρωσης και η Χίλαρι Κλίντον.

«Μαζί αντιμετωπίσαμε το χαλασμένο πολιτικό κατεστημένο και αποκαταστήσαμε την διακυβέρνηση από και για τον λαό» είπε ο Τραμπ. «Όσο θα κρατήσετε αυτή την ομάδα, έχουμε τεράστιο δρόμο να διανύσουμε. Το μέλλον μας ποτέ δεν φάνταζε πιο φωτεινό ή καθαρό».

Ο Τραμπ είπε ότι οι Δημοκρατικοί υποψήφιοι θα άλλαζαν ριζικά τις ΗΠΑ και θα επιθυμούσαν να νομιμοποιήσουν μετανάστες που έρχονται από τα νότια σύνορα ώστε να μπορούν να ψηφίσουν και να διευρύνουν την πολιτική βάση των Δημοκρατικών. Οι Δημοκρατικοί «θέλουν να καταστρέψουν την χώρα μας όπως την γνωρίζουμε» και αυτό «δεν πρόκειται να συμβεί» είπε ο Τραμπ.

«Πιστεύουμε ότι η χώρα μας θα έπρεπε να είναι καταφύγιο για νομοταγείς πολίτες και όχι για εγκληματίες ξένους» είπε.

Ο Τραμπ αποκάλεσε τους αντιπάλους του «ριζοσπαστική αριστερή μαφία» που θα έφερνε τον σοσιαλισμό στις ΗΠΑ. «Ψήφος σε οποιοδήποτε Δημοκρατικό το 2020 είναι ψήφος για την άνοδο του ριζοσπαστικού σοσιαλισμού και την καταστροφή του αμερικανικού ονείρου» είπε.

Η συγκέντρωση για την έναρξη της καμπάνιας για την επανεκλογή του ήταν η 60η πολιτική συγκέντρωση από την αρχή της θητείας του τον Ιανουάριο του 2017. Συνοδευόταν από την σύζυγό του Μελάνια και πολλά υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου.

«Απόψε στέκομαι μπροστά σας για να αρχίσω επίσημα την καμπάνια μου για δεύτερη θητεία ως πρόεδρο των ΗΠΑ» είπε. «Σας υπόσχομαι ότι δεν θα σας απογοητεύσω ποτέ μα ποτέ».

Στη διάρκεια της ομιλίας του που κράτησε μία ώρα και 20 λεπτά, ο Τραμπ επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζοντάς τα «fake news», πήρε τα εύσημα για μια ισχυρή οικονομία, είπε ότι στριμώχνει την Κίνα στο εμπόριο, προώθησε την πρότασή του για «διαστημική δύναμη», υποσχέθηκε να υπερασπιστεί το δικαίωμα των Αμερικανών να κατέχουν όπλα και είπε ότι θέλει να οργανώσει μια διαστημική αποστολή στον Άρη.

Ο Τραμπ καταφέρθηκε ήδη από την αρχή της ομιλίας του εναντίον των μέσων ενημέρωσης που μεταδίδουν κατ’ αυτόν «ψευδείς ειδήσεις», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που προέβλεπαν πως οι οπαδοί του δεν θα γέμιζαν το γήπεδο ή άλλα κατά τα οποία υπολείπεται διαφόρων υποψήφιων των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις, ενώ προεξόφλησε πως θα εξασφαλίσει «άλλα τέσσερα χρόνια» στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Επίσης, υποσχέθηκε να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε νέες, σπουδαίες ιατρικές κατακτήσεις. «Θα βρούμε θεραπείες σε πολλά, πολλά προβλήματα, σε πολλές πολλές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και άλλων. Πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ σε αυτόν τον στόχο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος και πρόσθεσε: «Θα εξαλείψουμε το AIDS στην Αμερική μια για πάντα και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό». Αμέσως μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να «βάλει τα θεμέλια» για την προσγείωση του ανθρώπου στον Άρη.

Παραπονέθηκε ότι έχει «θυματοποιηθεί», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016. Η έρευνα βρήκε ανεπαρκή στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί η συμμετοχή της καμπάνιας Τραμπ σε εγκληματική συνωμοσία με την Μόσχα. Η έκθεση επίσης περιέγραψε αρκετές προσπάθειες από τον Τραμπ να εμποδιστεί η έρευνα του Μάλερ, αλλά δεν κατέληξε σε κατηγορία εναντίον του..

«Ζήσαμε το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην πολιτική ιστορία» είπε ο Τραμπ. «Ήταν όλα μια παράνομη προσπάθεια να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών».
Στα χρόνια της θητείας του ο Τραμπ βλέπει αρκετούς θετικούς παράγοντες, με κύριο την ανάπτυξη της οικονομίας με χαμηλή ανεργία.

Στις 11 Ιουνίου δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos έδινε 40% ποσοστό αποδοχής για τον Τραμπ, ενώ το ποσοστό που τον απορρίπτουν ήταν 57%. Άλλες δημοσκοπήσεις τον δείχνουν συνεχώς να βρίσκεται πίσω από τους Δημοκρατικούς αντιπάλους του, όπως ο Μπάιντεν σε πολιτείες κλειδιά.

Η εφημερίδα Orlando Sentinel υποδέχθηκε τον πρόεδρο με editorial: «Η στήριξή μας για την προεδρία το 2020: Όχι στον Ντόναλντ Τραμπ».

reuters.com/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top