ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Παραδόθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η έκθεση του ειδικού εισαγγελέα για την ανάμιξη της Ρωσίας

robert-mueller

Ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ υπέβαλε την πολυαναμενόμη έκθεσή του, που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της έρευνάς του, στον υπουργό δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Λίγο νωρίτερα η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αναμένει ότι θα της γνωστοποιηθεί ότι η έκθεση υποβλήθηκε στον Μπαρ, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Ο Μάλερ ερευνούσε την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και αν υπήρξε αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και του προεκλογικού επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης που παρέλαβε την έκθεση είπε στους βουλευτές ότι θα μπορέσει να τους ενημερώσει για τα «κύρια συμπεράσματα μέσα στο σαββατοκύριακο». Ο Μπαρ είναι εντεταλμένος να αποφασίσει ο ίδιος τι θα δημοσιοποιήσει.
Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο η έκθεση περιλαμβάνει συμπεράσματα για παρανομίες από τον Τραμπ ή τον απαλλάσσει. Ο Μάλερ ερεύνησε κατά πόσο η εκστρατεία Τραμπ συνέργησε με την Μόσχα προσπαθώντας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών και κατά πόσο ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος αργότερα προσπάθησε να παρεμποδίσει την έρευνα.
Σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο Μπαρ ανέφερε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε, ότι μελετά την έκθεση και ότι θα συμβουλευτεί τον υφυπουργό Δικαιοσύνης και τον ίδιο τον Μάλερ για να καθορίσουν ποιες πληροφορίες μπορούν να δοθούν στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Μάλερ δεν προτείνει άλλα κατηγορητήρια. Σε όλη την διάρκεια της έρευνας ο Μάλερ έφερε κατηγορίες εναντίον 34 ατόμων και τριών εταιριών με ποινές φυλάκισης για κάποιους από πρώην σημαίνοντες βοηθούς του Τραμπ.
«Παραμένω δεσμευμένος για την περισσότερη δυνατή διαφάνεια και θα σας κρατώ ενήμερους για την κατάσταση της μελέτης της έκθεσης» αναφέρει στην επιστολή του ο Μπαρ.
reuters.com/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top