ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς σε γυμνάσιο στο Μέριλαντ

great mills

 

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ο δράστης, τραυματίστηκαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε Λύκειο του Μέριλαντ, νοτιοανατολικά της αμερικανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Μέρι στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι οι τρεις τραυματίες, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν οι σχολικές αρχές.

 

Το περιστατικό έγινε στο γυμνάσιο του Great Mills, περίπου 110 χιλιόμετρα νότια της Ουάσιγκτον, και έχει περίπου 1.600 μαθητές ηλικίας από 14 έως 18 ετών.

Επί τόπου βρίσκονται πράκτορες του FBI.

Το επεισόδιο εκτιλίχθηκε εν μέσω της νέας συζήτησης σε όλη τη χώρα για τους σχολικούς πυροβολισμούς μετά την επίθεση με 17 νεκρούς στο Πάρκλαντ τηε Φλόριντα και 4 μέρες μετά την πορεία March For Our Lives, που συνδιοργανώθηκε από επιζώντες εκείνης της επίθεσης. Η πορεία είχε στόχο να πειστούν οι βουλευτές να περάσουν αυστηρότερους νόμους για την οπλοκατοχή.

Μαθητής που είπε ότι ονομάζεται Τζόναθαν Φριζ μίλησε τηλεφωνικά στο CNN και είπε ότι βρίσκεται σε αίθουσα κλειδωμένος με συμμαθητές του, αλλά ο ίδιος δεν άκουσε πυροβολισμούς. Η συνέντευξη έληξε τη στιγμή που η αστυνομία έφτασε στην πόρτα της αίθουσας.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χογκαν είπε ότι παρακαλουθεί τα γεγονότα στο σχολείο. «Προσευχόμαστε για τους μαθητές, το προσωπικό και αυτούς που έτρεξαν για βοήθεια» λέει η ανακοίνωση.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top