ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής καμπάνιας Τραμπ

MANAFORT

Στη φυλακή έστειλε ο δικαστής τον πρώην διευθυντή της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ Πολ Μάναφορτ μέχρι την δίκη του τον Σεπτέμβριο, με αφορμή πρόσφατες μηνύσεις για απόπειρα εξαγοράς δύο μαρτύρων.
Τη νέα απόφαση έλαβε δικαστήριο της Ουάσινγκτον που ακύρωσε και την εγγύηση που είχε ορίσει το προηγούμενο σώμα.
Οι εισαγγελείς που μετέχουν στην έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιουλερ κατηγόρησαν τον Μάναφορτ ότι προσπάθησε να εξαγοράσει μάρτυρες που προσέγγισε μέσω κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Ο Μάναφορτ, που είναι κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή και συνωμοσία, έχει δηλώσει όχι ένοχος τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και την Βιρτζίνια.
Τόσο ο Μάναφορτ, όσο κι ο στενός του συνεργάτης Ρικ Γκέιτς αντιμετωπίζουν συνολικά 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών συνωμοσία κατά των ΗΠΑ, συνωμοσία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και υποβολή ψευδών φορολογικών στοιχείων, με βάση τις έρευνες τους ειδικού ανακριτή για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, Ρόμπερτ Μιούλερ
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά του Πολ Μάναφορτ, πρώην υπεύθυνου της προεκλογικής καμπάνιας Τραμπ, και του Ρικ Γκέιτς, προστατευομένου του Μάναφορτ και δεξί του χέρι, οι δύο λομπίστες εργάστηκαν για λογαριασμό πολιτικών και κομμάτων στην Ουκρανίακαι στη συνέχεια διακινούσαν μαύρο χρήμα μέσω offshore εταιρειών στην Κύπρο, αλλά και στις Σεϊχέλες και τον Άγιο Βικέντιο.
Συγκεκριμένα,  ο Μάναφορτ προχωρούσε σε αγορές σπιτιών κι ειδών πολυτελείας στις ΗΠΑ χωρίς όμως να πληρώνει φόρους για το συγκεκριμένο εισόδημα, μέσω 12 υπεράκτιων εταιριών στην Κύπρο.
Οι έξι από αυτές διαλύθηκαν την 11η Ιανουαρίου 2016 ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν ενεργές.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top