ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Συμφωνία στη Γερουσία για άρση του λουκέτου στην κυβέρνηση

The U.S. Capitol looms in the background of a sign on the National Mall reminding visitors of the closures to all national parks due to the federal government shutdown in Washington October 3, 2013. The U.S. government shutdown prompted growing concern of wider economic consequences when it stretched into a third day on Thursday, and President Barack Obama challenged Republicans to "end this farce" by calling a straight vote on a spending bill.    
REUTERS/Kevin Lamarque  (UNITED STATES - Tags: POLITICS BUSINESS HEALTH) - RTR3FK83

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατέληξαν σε συμφωνία την Δευτέρα να αρθεί η τριήμερη παύση λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών και να προσπαθήσουν να δώσουν τέλος στη σύγκρουση των Δημοκρατικών με τους Ρεπουμπλικανούς του προέδρου Τραμπ για τα θέματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας των συνόρων.
Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να ψηφίσουν από κοινού προσωρινό ομοσπονδιακό προϋπολογισμό, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά των κυβερνητικών υπηρεσιών των ΗΠΑ σε κανονικούς ρυθμούς.
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι το κόμμα του θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο εάν οι οι Ρεπουμπλικανοί εισάγουν «ένα πρόγραμμα προστασίας των νέων μεταναστών από τις απελάσεις»
Ο κ. Σούμερ εκτίμησε ότι το τριήμερο λουκέτο θα αρθεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοι κατέληξαν σε έναν προσωρινό συμβιβασμό, ψηφίζοντας υπέρ επί ενός μέτρου που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου.
«Η παράλυση-Σούμερ απέτυχε» δήλωσε αναφερομένος στον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.
«Τώρα η κυβέρνηση επαναλειτουργεί, το Κογκρέσο μπορεί να επιστρέψει να εργάζεται για την προώθηση της ατζέντας του προέδρου», συμπλήρωσε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top