ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Τον γαμπρό του Τραμπ ελέγχει το FBI στο πλαίσιο της έρευνας για την Ρωσία

FILE PHOTO - U.S. President Donald Trump and his senior advisor Jared Kushner arrive for a meeting with manufacturing CEOs at the White House in Washington, DC, U.S. February 23, 2017. REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο γαμπρός του προέδρου Τραμπ και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ ελέγχεται από το FBI στα πλαίσια της έρευνας για την Ρωσία, σύμφωνα με την Washington Post και το NBC News.
Ο Κούσνερ ερευνάται εξαιτίας των συναντήσεων που είχε τον Δεκέμβριο και άλλων πιθανών επαφών με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ Σεργκέι Κισλιάκ και με ένα τραπεζίτη από την Μόσχα, σύμφωνα με την Post, που επικαλείται πηγές των ερευνών. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κούσνερ είναι ο μόνος εν ενεργεία αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες.
Το ενδιαφέρον για τον Κούσνερ δεν σημαίνει ότι είναι ύποπτος εγκλήματος ή ότι το FBI σκοπεύει να του απευθύνει κατηγορίες, και σύμφωνα με το NBC News δεν είναι γνωστό αν ο Κούσνερ έχει δεχθεί αίτημα από την υπηρεσία για τα αρχεία του .
Η έρευνα του FBI αφορά κάθε είδους σχέσεις μελών του επιτελείου του προέδρου Τραμπ με τη Ρωσία και την πιθανή προσπάθεια της Μόσχας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2016. Χωριστή έρευνα για το θέμα έχει ξεκινήσει και το Κογκρέσο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τραμπ αρνείται κάθε ανάμειξη, μιλώντας για το «μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών» κατά πολιτικού στην αμερικανική ιστορία.
Ο Κούσνερ, δια του δικηγόρου του, επισημαίνει ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές, αλλά και με το Κογκρέσο, για την έρευνά τους. «Ο κ. Κούσνερ έχει δηλώσει εθελοντικά ότι διατίθεται να μοιραστεί με το Κογκρέσο ό,τι γνωρίζει για τις συναντήσεις αυτές. Θα πράξει το ίδιο αν έρθουν σε επαφή μαζί του σχετικά με οποιαδήποτε άλλη έρευνα» είπε ο δικηγόρος του.
Ήδη άλλος ένας στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, ο τέως σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Μάικλ Φλιν, ήταν γνωστό ότι είχε συναντήσεις με τον ρώσο πρεσβευτή. Οι συναντήσεις, που έγιναν πριν ο Φλιν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, προχώρησαν πέρα από τα εθιμοτυπικά σε θέματα όπως τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω του ουκρανικού.
Μετά τις αποκαλύψεις ο Φλιν εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, λιγότερο από ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει από τον τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να παύσει η έρευνα για τον Φλιν, καθώς φέρεται να του είπε ότι «είναι καλός άνθρωπος» και δεν χρειάζεται να ερευνηθεί η συμπεριφορά του.
Το FBI και ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα.

πηγή reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top