ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ήττα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η ευθύνη του προοδευτικού χώρου

Gionis_Epitropakis_Meimaroglou

 

Σε μια face to face συζήτηση ο Γιάννης Μεϊμάρογλου και ο Νίκος Γκιώνης συζητούν και σχολιάζουν με τον Μάνο Επιτροπάκη την πολιτική επικαιρότητα με αιχμή την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και τις προοπτικές της χώρας μετά τις επερχόμενες εκλογές.

Στο επίκεντρο οι εναλλακτικές πολιτικές προοπτικές για πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση και οι προοπτικές της ανάπτυξης με την αλλαγή σελίδας για τη χώρα. Αναφέρονται, επίσης στον επαναπροσδιορισμό των όρων «προοδευτικό – συντηρητικό» και «Αριστερά- Δεξιά». αλλά και στο «Μακεδονικό» και τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ειδική αναφορά γίνεται στις διαχρονικές προσπάθειες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς τις δυσκολίες που συνάντησαν και τα λάθη που έγιναν καθώς και στην δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής, τον ρόλο, την ευθύνη και τις προοπτικές του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top