ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί την CIA για συνωμοσία δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ-Ουν

kim-yong-un-ballistic_missiles

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Παρασκευή την CIA ότι συνωμοτεί με την Νότια Κορέα για να δολοφονήσουν τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ έχουν «σχεδιάσει μια κακόβουλη συνωμοσία» που περιλαμβάνει «βιοχημικές ουσίες» για να σκοτώσουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στη διάρκεια δημόσιων εκδηλώσεων στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με το υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της χώρας.
Για την CIA «η δολοφονία με τη χρήση βιοχημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων ραδιενεργών ουσιών και νανο-ουσιών με δηλητήριο είναι η καλύτερη μέθοδος αφού δεν απαιτούν πρόσβαση στον στόχο και τα θανατηφόρα αποτελέσματα θα φανούν μετά από έξι ή δώδεκα μήνες» λέει το υπουργείο σε γραπτή δήλωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα.
Η κατηγορία έρχεται καθώς η Πιονγκγιάνγκ ανεβάζει όλο και πιο πολύ την εμπόλεμη ρητορική σε μια τεταμένη αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Τραμπ.
Ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ της Δύσης και του καθεστώτος της χώρας έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα, με την Πιονγκγιάνγκ να απειλεί ότι θα πραγματοποιήσει την έκτη της πυρηνική δοκιμή.
Η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ «διέφθηραν ιδεολογικά και δωροδόκησαν έναν πολίτη της Β. Κορέας ονόματι Κιμ» για να φέρει σε πέρας την επίθεση κατά του Γιονγκ-Ουν, λέει η ανακοίνωση.
«Θα ανακαλύψουμε και θα καταστρέψουμε χωρίς έλεος και τον τελευταίο από τους τρομοκράτες της CIA και των υποχειρίων της μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας» λέει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η συνωμοσία ισοδυναμεί με «ανακήρυξη πολέμου».
«Το ειδεχθές έγκλημα, που πρόσφατα αποκαλύφθηκε και κατεστάλη στην ΛΔΒΚ, είναι ένα είδος τρομοκρατίας εναντίον όχι μόνο της ΛΔΒΚ αλλά της δικαιοσύνης και της συνείδησης της ανθρωπότητας και μια πράξη παραμόρφωσης του μέλλοντος της ανθρωπότητας».
Η ανακοίνωση δεν είχε λεπτομέρειες για το πώς ματαιώθηκε και τι έγινε με τον φερόμενο ως κατάσκοπο.
Η Βόρεια Κορέα διατηρεί εκτεταμένες επιχειρήσεις παρακολούθησης των πολιτών της και η ανοιχτή διαφωνία ενάντια στο καθεστώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top