ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα στις αγορές

bonds-2

Στην έξοδο στις αγορές προχωρά η κυβέρνηση με στόχο να αντικαταστήσει το ομόλογο 5ετούς διάρκειας που είχε εκδοθεί τον Απρίλιο του 2014 και λήγει τον Απρίλιο του 2019. Ειδικότερα, η έκδοση είναι 4 δισ. εκ των οποίων τα 3 δισ. προορίζονται  για αντικατάσταση του «ομολόγου Σαμαρά» με κουπόνι 4,75% και σημερινό τελικό κόστος 4,95%, ενώ το υπόλοιπο 1 δισ. θα διατεθεί για αναδιάρθρωση του χρέους.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι προσφορές θα πρέπει αν υποβληθούν μέχρι αύριο 25 του μήνα και την έκδοση συντονίζουν οι BNP Baribas, Citigroup, Deutsche bank, Goldman Sachs, HSBC και Merill Lynch, οι οποίες και θα έχουν το ρόλο του dealer manager, ενώ η HSBC θα λειτουργήσει ως εκκαθαριστής.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η ελληνική δημοκρατία δεν έχει καμία υποχρέωση να αποδεχθεί την προσφορά και η ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να παγώσει από την ελληνική δημοκρατία για οποιονδήποτε λόγο.
Την Τρίτη, όταν θα κλείσει το βιβλίο προσφορών, θα γνωρίζουμε αν η προσφορά θα είναι τέτοια που θα διαμορφώσει ένα επιτόκιο κάτω του 4,95%, κάτω δηλαδή από το ποσοστό της έκδοσης του «ομολόγου Σαμαρά».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top