ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Μ» συναντά νέους πολιτικούς- Δόμνα Μιχαηλίδου (ΝΔ)

Domna Mixailidou

Η «Μεταρρύθμιση»  ξεκινά μια νέα σειρά συνεντεύξεων με νέους πολιτικούς. Συναντά νέους ανθρώπους, με σημαντικές σπουδές που αποφάσισαν να μπούν στον πολιτικό στίβο. Τα ερωτήματα που τους απευθύνει ο Αντωνης Τριφύλλης αφορούν στο μέλλον και το όραμά τους για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Η δεύτερη προσκεκλημένη είναι η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία εργάζεται ως Σύμβουλος Μεταρρυθμίσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και Επισκέπτρια Λέκτορας Οικονομικών της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Cambridge – από όπου έλαβε και το διδακτορικό της. Έχει ζήσει έντεκα χρόνια σε Αγγλία και Γαλλία και έχει διατέλεσει λέκτορας στο UCL, οικονομολόγος στον Ο.Ο.Σ.Α, καθως και οικονομική σύμβουλος κυβερνήσεων αλλά και του ΟΗΕ. Αρθρογραφεί σε εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ και το βιβλίο της «The Inexorable Evolution of Financialisation» έχει δημοσιευθεί από την Palgrave Macmillan.

Όπως αναφέρει,  στην συνέντευξή της, προτεραιότητα προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος, ώστε να είναι φιλικό στις επενδύσεις, αλλά και του εκπαιδευτικού συστήματος, με έμφαση στις δεξιότητες και στις νέες τεχνολογίες

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top