ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Μ» συναντά νέους πολιτικούς- Λίνα Παπαδάκη (Το Ποτάμι)

Lina Papadaki

Η «Μεταρρύθμιση»  ξεκίνησε μια νέα σειρά συνεντεύξεων με νέους πολιτικούς. Συναντά νέους ανθρώπους, με σημαντικές σπουδές που αποφάσισαν να μπουν στον πολιτικό στίβο. Τα ερωτήματα που τους απευθύνει ο Αντωνης Τριφύλλης αφορούν στο μέλλον και το όραμά τους για την μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Η τρίτη προσκεκλημένη είναι η κ. Λίνα Παπαδάκη επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού.

Η κ. Λίνα Παπαδάκη, μεγάλωσε στο Τολό και ήρθε στην Αθήνα για τη Γαλλική Φιλολογία. Τη δημοσιογραφία την άρχισε στα Ένθετα «Ζω» των Νέων με το ελεύθερο ρεπορτάζ και από την πρώτη σεζόν 2000 – 2001 που ξεκίνησαν οι «Πρωταγωνιστές» εργάστηκε στην τηλεόραση. Στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη έμεινε μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2014. Στο μεταξύ, συνεργάστηκε με περιοδικά (S, Ταχυδρόμος, ON – OFF) – πρόσφατη η στήλη της «Στο τραπέζι της Κουζίνας» στο Κ της Καθημερινής – κι έκανε σεμινάρια τηλεοπτικής έρευνας και ρεπορτάζ στους φοιτητές ΜΜΕ του Παντείου. Από τη δημιουργία του Ποταμιού είναι επικεφαλής του Γραφείου Τύπου.

Στη συνέντευξή της τονίζει πως η πρώτη και μεγαλύτερη μεταρρύθμιση είναι αυτή στην Παιδεία με την δυνατότητα δημιουργίας ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα ανοίξει την εκπαίδευση και θα προσελκύσει ξένους φοιτητές. Θεωρεί επίσης, πως απαραίτητη είναι και η μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη, με στόχο την ταχύτερη απονομή της. Και οι δύο μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Τέλος, αναφέρεται και στον ρόλο της επικοινωνίας στην πολιτική.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top