ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο με τα εκρηκτικά

DAVOS/SWITZERLAND, 29JAN11 - Wolfgang Schaeuble, Federal Minister of Finance of Germany, is captured during the session 'The Global Economic Outlook' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 29, 2011.

Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Jolanda Flubacher

Η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για το πακέτο με τα εκρηκτικά που εστάλη στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η τρομοκρατική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή με το όνομα «Άδωνις Γεωργιάδης» του τρομοπακέτου στον Σόιμπλε. Μάλιστα, στην προκήρυξη έχει δώσει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις – Πράξις 2».

Στην ανάρτησή τους σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες ισχυρίζονται ότι η οργάνωση δεν έχει χάσει τη δυναμική της και αναπληρώνει τα φυλακισμένα στελέχη της με νέους εθελοντές. «Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης», γράφουν.

Οι συντάκτες σημειώνουν δε ότι έχουν ενταχθεί σε «διεθνές συνωμοτικό δίκτυο» κι ότι η αποστολή του δέματος με εκρηκτικά στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ έγινε στο πλαίσιο «της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις» που υποστηρίζεται από το εν λόγω δίκτυο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το δίκτυο αποτελείται από τους «Πυρήνες» και την οργάνωση «Ανεπίσημη Ομοσπονδία Αναρχικών» (FAI), η οποία ιδρύθηκε το 2003 στην Ιταλία. Οι συντάκτες στέλνουν «συντροφικούς χαιρετισμούς» σε ομάδες της FAI στην Ιταλία αλλά και τη Χιλή.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top