ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Θέλημα θεού» η προεδρία Τραμπ λέει η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου

trump-grinning

Ποτέ δεν ένοιωσα τόσο άθεος, έγραψε ο Γκι Φερχόφστατ, επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραθέτοντας την είδηση ότι η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε σε θρησκευτικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο Θεός «ήθελε να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ».


Η κ. Σάντερς σε συνέντευξη στο Christian Broadcasting Network (CBN) είπε ότι ήταν θέλημα θεού και πρόσθεσε ότι είναι «πολύ δύσκολο» να της κάνει μαθήματα ηθικής το Δημοκρατικό Κόμμα, αναφερόμενη στην θέση των Δημοκρατικών ότι το προτεινόμενο τείχος είναι ανήθικο.
Η Washington Post αναφέρει ότι ο Τραμπ κέρδισε το 80% των λευκών ευαγγελικών ψήφων το 2016, που είναι πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από προηγούμενους ρεπουμπλικανούς υποψήφιους.
Απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, η κ. Σάντερς είπε: «Πιστεύω ότι ο Θεός μας καλεί όλους να παίξουμε διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές στιγμές και πιστεύω ότι ήταν θέλησή Του να γίνει πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ… Γι’αυτό το λόγο βρίσκεται εκεί και πιστεύω ότι κάνει καταπληκτική δουλειά στηρίζοντας πολλά πράγματα που οι άνθρωποι της πίστης πραγματικά θέλουν».
Η συνέντευξη δόθηκε λίγες μέρες μετά το tweet του Ντόναλντ Τραμπ που στηρίζει τις μελέτες της Βίβλου στα σχολεία.
«Τα δημόσια σχολεία είναι για να εκπαιδεύουν και όχι να κάνουν θρησκευτική κατήχηση» λέει σε απάντηση η Χίδερ Γουίβερ της American Civil Liberties Union.

bbc.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top