ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θύμα φάρσας Ρώσων κωμικών ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ

perry

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι συζήτησε επί μακρόν την επέκταση των αμερικανικών εξαγωγών άνθρακα στην Ουκρανία και άλλα ενεργειακά θέματα σε τηλεφωνική επικοινωνία με Ρώσο φαρσέρ που ο υπουργός νόμιζε ότι ήταν ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας!

Στην πραγματικότητα ο Πέρι συνομιλούσε με κωμικούς γνωστούς στη Ρωσία γιατί κάνουν φάρσες σε διασημότητες και πολιτικούς, ανακοίνωσε γραπτά το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ .

Οι κωμικοί Βλαντιμίρ Κρασνόφ και Αλεξέι Στολιάροβ έχουν εμπνευστεί από ένα αντίστοιχο δίδυμο των ΗΠΑ της δεκαετίας του 90. Εχουν κάνει παρόμοια τηλεφωνήματα στον Ελτον Τζον, που νόμιζε ότι μιλούσε με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, και άλλους.

 «Αυτά τα άτομα είναι γνωστά για τις φάρσες τους σε αξιωματούχους και διασημότητες, ιδιαίτερα εκείνους που υποστηρίζουν ατζέντα που δεν ευθυγραμμίζεται με τις κυβερνήσεις τους. Σε αυτή την περίπτωση, την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας» λέει η ανακοίνωση.

 Στη διάρκεια της συνομιλίας που κράτησε 22 λεπτά στις 19 Ιουλίου ο Πέρι, του οποίου το υπουργείο επιβλέπει το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων με σοβαρό ύφος, όπως οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και η βοήθεια στην Ουκρανία για να αναπτύξει τους τομείς πετρελαίου και αερίου.

 Ο Πέρι είπε ότι η κυβέρνηση Τραμπ αντιτίθεται στον αγωγό Nord Stream 2, το ρωσικό πρότζεκτ για τη μεταφορά αερίου στην Ευρώπη μέσω της Βαλτικής και ότι η αμερικανική τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία να αναπτυχθεί στον τομέα του αερίου.

«Το να δώσουμε στην Ουκρανία περισσότερες επιλογές με την  τεχνολογία μας είναι, νομίζω, προς το συμφέρον όλων εκτός της Ρωσίας, αλλά αυτό δεν πειράζει» είπε.

 Ο Πέρι επίσης συζήτησε το θέμα της συμφωνίας του Παρισιού και τις εξαγωγές άνθρακα.

Το τηλεφώνημα δημοσιεύτηκε πρώτα στο   E&E news, ηχογραφήθηκε και δημοσιεύτηκε online. (bit.ly/2eMg35v)

Η συνομιλία έγινε ένα μήνα μετά την συνάντηση του Πέρι με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και την αντιπροσωπία του στο υπουργείο ενέργειας.

 Τον περασμένο μήνα ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να προσφέρει περισσότερες εξαγωγές άνθρακα στην Ουκρανία γιατί ο βιομηχανικός τομέας της χώρας έχει δυσκολία να εξασφαλίσει άνθρακα από τις περιοχές που κρατούν οι αυτονομιστές.

Δεν είναι καθαρό πώς οι ΗΠΑ θα φέρουν περισσότερο άνθρακα στην Ουκρανία, αλλά ο Πέρι στο τηλεφώνημα ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο Εμπορίου εργάζεται πάνω στο θέμα.

 Η δημοσίευση του τηλεφωνήματος έγινε την ίδια μέρα που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ νέων κυρώσεων στη Ρωσία.

 reuters.com

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top