ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Η πολιτική ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από παραιτήσεις

thanasis-theoxaropoulos-528x330

«Η πολιτική ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από παραιτήσεις. Για τον κ. Τσίπρα η πολιτική ευθύνη του 2018 είναι όπως οι αυταπάτες το 2015, τις αναλαμβάνει και νομίζει ότι ξεμπέρδεψε» δήλωσε, σε συνέντευξή του στον Real fm, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει περίπτωση ορισμένοι υπουργοί να μην ήξεραν τι είχε συμβεί την ώρα της σύσκεψης, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. «Δεν ξέρω αν τα γνώριζε ο πρωθυπουργός, αλλά σε κάθε περίπτωση ο ίδιος έχει την πολιτική ευθύνη» ανέφερε και πρόσθεσε: «Την ευθύνη θα έπρεπε να την πάρουν σε ανώτατο επίπεδο. Κάποιοι έχουν σοβαρές ευθύνες και θα έπρεπε να υπάρχουν παραιτήσεις».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδινε επικοινωνιακό σόου την ώρα που καίγονταν άνθρωποι και υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές ευθύνες είναι προφανείς, υπήρξαν εγκληματικές ολιγωρίες. Έκλειναν τη Μαραθώνος και έστελναν τον κόσμο στο Μάτι, εκτιμώντας ότι δεν θα φτάσει η πυρκαγιά στο Μάτι, έφταναν τα πλοία από τη Ραφήνα και δεν τα σταματούσαν, αεροπλάνα του στρατού δεν πετούσαν από πάνω για να φωτίζουν τον χώρο».

Για την αυθαίρετη δόμηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «ο άναρχος πολεοδομικός σχεδιασμός στη χώρα μας έχει βαθιές ρίζες, είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα». «Υπάρχουν πολλές περιοχές σαν το Μάτι σε όλη την Ελλάδα, αλλά 3,5 χρόνια τώρα έχουν έρθει πάρα πολλές τροπολογίες από την κυβέρνηση για παράταση των αυθαιρέτων σε αυτές τις περιοχές και ουσιαστικά ενίσχυσης αυτού του φαινομένου» τόνισε.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top