ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Στόχος η δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς

TheoharopoulosThanasis

Την ανάγκη το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του «νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς», τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι «απαιτείται ενότητα και όχι κατακερματισμός των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και ανανέωση».

Σε αυτό το πλαίσιο, προαναγγέλλει εξελίξεις σε δύο επίπεδα: «πρώτον στην ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην κοινωνία και στη Βουλή ως τρίτη πλέον κοινοβουλευτική δύναμη πάνω από τη Χρυσή Αυγή και δεύτερον στην ενοποίηση, ανασύνθεση και μετεξέλιξη του ευρύτερου χώρου για τη δημιουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου, προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού ρεύματος της κεντροαριστεράς που θα πρωταγωνιστήσει στην εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση και τα μνημόνια».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει προς όλα τα κόμματα του ευρύτερου χώρου μας, τις κινήσεις, τα πολιτικά στελέχη, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας, είναι ανοιχτή», προκειμένου «να συνδιαμορφώσουμε τους όρους, τις προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία προς ένα συνέδριο εντός των επόμενων μηνών που μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς».

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top