ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Συνέδριο με ανοιχτές διαδικασίες

theoxaropoulos

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, προτείνει να γίνει ιδρυτικό Συνέδριο για έναν νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, μέχρι το τέλος του 2017, με ανοιχτές διαδικασίες και εκλογή αρχηγού από τη βάση.

Επισημαίνει ότι τα βήματα πρέπει να γίνουν γρηγορότερα και στο Συνέδριο του Ιουνίου «είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο σύμβολο, ένα κεντρικό όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να αποφασισθεί ο οδικός άξονας, το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στον ενιαίο προοδευτικό φορέα της παράταξης».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δηλώνει ότι επιδίωξή του «είναι η υπέρβαση των υφιστάμενων σχημάτων, κομμάτων και κινήσεων και η δημιουργία ενός νέου ενιαίου σοσιαλδημοκρατικού φορέα».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατηγορεί την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμούς στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς καμία απτή δέσμευση για το χρέος -όπως τονίζει, ενώ υπογραμμίζει ότι «η χώρα θα βγει από τα μνημόνια μόνο εάν ασκηθεί μία αξιόπιστη πολιτική, με προοδευτικές αλλαγές, με τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα και όχι με αυτήν την αδιέξοδη πολιτική ανακύκλωσης της φτώχειας».

Όσον αφορά στο μήνυμα της νίκης του Εμανουέλ Μακρόν στο πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκφράζει την ανησυχία του να μην επικρατήσει ο αντιευρωπαϊσμός τόσο της Μαρί Λεπέν όσο και του Ζαν Λικ Μελανσόν, ωστόσο καθιστά σαφείς τις επιφυλάξεις του για το αν ο Μακρόν αποτελεί το πρότυπο της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας. «Πρέπει να επιδιώξει μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της ΕΕ» , παρατηρεί.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top