ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιαβέρης: «1.800 νεκροί από τροχαία σε ένα χρόνο»

iaveris

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο Τάσος Μαρκουΐζος, γνωστός ως Ιαβέρης, αναφέρθηκε στην απάθεια του κράτους αλλά και των Ελλήνων για την κατάσταση στους δρόμους και του τρόπου με τον οποίο οδηγούμε.

Είπε ότι είμαστε 28οι στους 28 της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην οδηγική συμπεριφορά και 88οι στον κόσμο. «Άρα υπάρχουν πολλοί, περίπου 50, “τριτοκοσμικοί” που είναι καλύτεροι» είπε χαρακτηριστικά. Και υπενθύμισε ότι από το πέρυσι και το δυστύχημα του Παντελή Παντελίδη, όπου υπήρξε μια πρόσκαιρη ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, χάθηκαν μέσα σε μια χρονιά σε τροχαία δυστυχήματα περίπου 1.800 άνθρωποι! Είναι μια μικρή πόλη που χάθηκε μέσα σε έναν χρόνο…

«Είχαμε 5.000 ανάπηρους σε τροχαία… Πέντε νεκροί την ημέρα, 4 με 5 ζωντανοί νεκροί 20 ανάπηροι 60 τραυματίες στις περισσότερες φορές σε ηλικίες 15 – 29» ανέφερε ο Ιαβέρης, ο οποίος υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος. «Υπάρχουν οι νεκροί, υπάρχουν αυτοί που καταλήγουν στο νοσοκομείο, αλλά υπάρχουν και οι πολυτραυματίες που κανείς δεν παρακολουθεί την πορεία τους» εξήγησε προσθέτοντας: «Στην επαρχία δεν υπάρχει καν καταγραφή των αιτιών. Γίνεται εισαγωγή στο νοσοκομείο και μπορεί να έχει πέσει από το άλογο, να έχει πέσει από την ταράτσα ή να τον έχει πατήσει αυτοκίνητο. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος».

Και συμπλήρωσε: «Την προηγούμενη χρονιά είχαμε 40.000 λιγότερες γεννήσεις από τους νεκρούς, έχουμε μια χώρα με γερασμένο πληθυσμό… Μιλάμε για τη βιωσιμότητα του χρέους, αλλά όχι τη βιωσιμότητα των Ελληνοπαίδων».

Ερωτηθείς δε για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το σπορ αυτοκίνητο στην Αθηνών-Λαμίας απάντησε: «200 χιλιόμετρα λίγο παραπάνω λίγο παρακάτω, και με 60 ‘’λιώνει’’ το αυτοκίνητο».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top