ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιπτάμενα ταξί στη Βαυαρία

volocopter

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πρωταγωνιστούν εδώ και χρόνια στην επιστημονική φαντασία, αλλά η Γερμανία θα βάλει την ιδέα σε εφαρμογή με την βοήθεια της Audi και της Airbus.

Η πόλη Ινγκολστάντ που είναι και η έδρα της Audi θα είναι το πεδίο δοκιμών.


Εκπρόσωποι των δύο εταιριών μαζί με τον Γερμανό υπουργό Μεταφορών Andreas Scheuer, την Βαυαρή ομόλογό του Dorothee Bär, και τον δήμαρχο της πόλη υπόγραψαν δήλωση πρόθεσης για την ανάπτυξη ιπτάμενων ταξί στην βαυαρική πόλη.

Τα ιπτάμενα ταξί είναι εδώ και καιρό κάτι παραπάνω από όραμα του μέλλοντος, είπε ο
Andreas Scheuer. «Ανοίγουν τελείως νέες πιθανότητες, όπως ιατρική μεταφορά σε πόλεις και αστικές περιοχές» πρόσθεσε.

Οι εταιρίες Audi και Airbus ήδη παρουσίασαν την ιδέα τους για το ιπτάμενο αυτοκίνητο που βάπτισαν «Pop.Up Next» στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, η πόλη του Ινγκολστάντ λέει ότι είναι «τεχνολογικά ανοιχτοί» για το πρότζεκτ και τα πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και νοσοκομεία της πόλης έχουν δεσμευτεί να πάρουν μέρος στο πρότζεκτ.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Αμβούργο, η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική πόλη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως πεδίο δοκιμών. Η πόλη θέλει να κάνει μελέτες σκοπιμότητας για την χρήση drones και άλλων ιπτάμενων μορφών μεταφοράς σε αστικό περιβάλλον. Στην πρωτοβουλία αυτή παίρνει μέρος και η Airbus.

Εκτός Γερμανίας η Γενεύη αναπτύσσει ένα πρότζεκτ ιπτάμενης κινητικότητας, ενώ τα ιπτάμενα ταξί θα πετάξουν στον αέρα του Ντουμπάι τον Ιούλιο του 2018. Παρόμοιο πρότζεκτ δοκιμάζεται και στην Νέα Ζηλανδία, ενώ η Uber ήδη από τον Νοέμβριο του 2017 και σε συνεργασία με την NASA αποκάλυψε τα σχέδιά της για ιπτάμενο στόλο.

Το πρότζεκτ του Ινγκολστάντ θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην πρωτοβουλία
EU Smart Cities στη Σόφια.

dw.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top