ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράκ: Τουλάχιστον 23 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

A wreckage of a car is seen at the site of car bomb attack near a government office in Karkh district in Baghdad. REUTERS/Khalid al-Mousily

Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα σκότωσαν τουλάχιστον 20 άτομα στη Βαγδάτη και τραυμάτησαν άλλα 80, ανακοίνωσαν οι αρχές ασφαλείας.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις με ανακοίνωση του πρακτορείου Amaq.
Το ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε κοντά σε κατάστημε με παγωτά στην εμπορική συνοικία Καρράντα, σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας 40. Λίγες ώρες αργότερα ένα δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο σκότωσε δέκα άτομα και τραυμάτισε 44 κοντά σε κυβερνητικά γραφεία στην περιοχή Καρχ.
Στη διάρκεια του Ραμαζανιού πολλοί μουσουλμάνοι ξαγρυπνούν για να περάσουν χρόνο με τις οικογενειές τους, να ψωνίζουν και να φάνε πριν την αυγή και αρχίσει ξανά η ολοήμερη νηστεία.
Η Καρράντα χτυπήθηκε ξανά με παγιδευμένο φορτηγό τον Ιούλιο του 2016 με τουλάχιστον 324 νεκρούς, την πιο πολύνεκρη βομβιστική επίθεση μετά την εισβολή υπό τις ΗΠΑ το 2013.
Το ΙΚ βρίσκεται σε υποχώρηση στο Ιράκ καθώς προελαύνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις υπό την στήριξη των ΗΠΑ και οι παραστρατιωτικές ομάδες σιιτών που στηρίζει το Ιράν.
Τώρα το ΙΚ βρίσκεται πολιορκημένο στη Μοσούλη, που την είχε κηρύξει σε ντε φάκτο πρωτεύουσά του στο Ιράκ. Το ΙΚ είχε ανακηρύξει από την Μοσούλη «χαλιφάτο» για περιοχές της Συρίας και του Ιράκ το 2014.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top