ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιράν: Επίθεση με οξύ σε πεζούς

A view shows the parliament's building during a gunmen attack in central Tehran, Iran, June 7, 2017. TIMA via REUTERS

Μια μέρα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη, με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σημειώθηκε νέα επίθεση σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ένας μοτοσικλετιστής έριξε οξύ σε ανθρώπους στο δρόμο, τραυματίζοντας 16 άτομα σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Ρουχανί: Το Ιράν θα εξέλθει από την τρομοκρατία πιο ανθεκτικό

Το Ιράν είναι έτοιμο να καταβάλει το τίμημα για τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας, διεμήνυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί, προσθέτοντας ότι το ιρανικό έθνος όχι μόνο θα αντέξει την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό, αλλά θα εξέλθει από την τρομοκρατία πιο ανθεκτικό από πριν.
«Τα τελευταία χρόνια οι τρομοκράτες σκέφτηκαν να διεισδύσουν στη χώρα και να καταφέρουν ένα πλήγμα στο έθνος, αλλά απέτυχαν πολλές φορές, και σήμερα δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο Κοινοβούλιο και το Μαυσωλείο του Ιμάμη Χομεϊνί» σχολίασε μάλιστα ο Ρουχανί στον απόηχο της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στην Τεχεράνη με 13 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Μιλώντας σε συμπόσιο, ο ιρανός πρόεδρος ανέφερε ότι η τρομοκρατία είναι «το αντίθετο του πολιτισμού και της τέχνης», προσθέτοντας ότι η τρομοκρατία αποσκοπεί στην εξάλειψη της ανθρωπότητας και του ανθρώπινου πολιτισμού.

«Η γλώσσα της τρομοκρατίας είναι η σφαίρα και η βία και έχει στοχεύσει στον πολιτισμό ενός έθνους που έχει αντισταθεί κατά του κακού φαινομένου από την αρχή και έχει σώσει ακόμη και τα μεγάλα έθνη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν, αρνούμενος τις κατηγορίες της Δύσης ότι ενισχύει τρομοκρατικές οργανώσεις και σημειώνοντας ότι «το Ιράν φυσικά θα καταβάλει το αντίτιμο την αντίσταση αυτή».

«Ο λόγος για τον οποίο το ιρανικό έθνος έδωσε μάρτυρες κοντά στο κοινοβούλιο και το Μαυσωλείο του Ιμάμη Χομεϊνί είναι ότι δεν ευνοεί την εχθρότητα και ότι προσχώρησε στη δημοκρατία και την κάλπη… Το ιρανικό έθνος θα συνεχίσει στο δρόμο της αντίστασης και της σταθερότητας μέσα από τη γλώσσα της τέχνης και του πολιτισμού» είπε

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top