ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισπανία: Ανεβαίνουν Σοσιαλιστές και ακροδεξιό Vox

pedro-sanchez

Οι Σοσιαλιστές της Ισπανίας και το ακροδεξιό κόμμα Vox φαίνεται να ανεβάζουν τα ποσοστά τους ενόψει των εκλογών της 28ης Απριλίου σε δημοσκόπηση που δημοσίευση η εφημερίδα El Pais, αν και το κυβερνών κόμμα δεν φαίνεται να κερδίζει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Το κόμμα του πρωθυπουργού Πέντρο Σάντσες φαίνεται να κερδίζει το 27,3 τα εκατό των ψηφοφόρων, αυξάνοντας το ποσοστό από την ανακοίνωση των έκτακτων εκλογών στις 15 Φεβρουαρίου. Αυτό το ποσοστό δίνει στους Σοσιαλιστές 113 έδρες, αρκετά λιγότερες από τις 176 που χρειάζεται για να κερδίσει αυτονομία.
Η στήριξη στην πλατφόρμα Podemos φαίνεται να μειώνεται στο 13,8 τα εκατό ή 36 έδρες.
Η κύρια συντηρητική αντιπολίτευση το Λαϊκό Κόμμα βλέπει το ποσοστό του να πέφτει στο 20 τα εκατό (περίπου 75 έδρες).
Η υποστήριξη του νέου ακροδεξιού κόμματος Vox αυξήθηκε απότομα σε 12,1 τα εκατό, ενώ το κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos κερδίζει το 16,3 τα εκατό.
Αυτή τη στιγμή το αντιμεταναστευτικό Vox δεν έχει έδρες στο ισπανικό κοινοβούλιο, αλλά έπαιξε ρόλο στον σχηματισμό περιφερειακής κυβέρνησης στην Ανδαλουσία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι η μέση τιμή που υπολογίζει η El Pais με βάση δεκάδες δημοσκοπήσεις.

reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top