ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: Προς διάσπαση το «Δημοκρατικό Κόμμα»

renzi dalema-2

Η διάσπαση της ιταλικής κεντροαριστεράς είναι πλέον κάτι περισσότερο από πιθανή, από την στιγμή που ούτε η πλειοψηφία, ούτε η μειοψηφία του Δημοκρατικού Κόμματος, δεν φαίνεται διατεθειμένη να προβεί σε κάποια ουσιαστική υποχώρηση,μετά την ήττα στο δημοψήφισμα.

Με δήλωσή του στo δημόσιo τηλεοπτικό κανάλι Rai Tre και στην εκπομπή της δημοσιογράφου Μπιάνκα Μπερλινγκουέρ, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, υπογράμμισε ότι «αν δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα της Αριστεράς, με σοβαρό τρόπο, με την συμμετοχή όσων έχουν διάθεση να συμβάλουν, το κόμμα αυτό θα ξεπεράσει σίγουρα το 10% των ψήφων».

«Παραγγείλαμε δημοσκοπικές έρευνες που το επιβεβαιώνουν», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν επικεφαλής του ιδρύματος πολιτικής έρευνας Feps, που ανήκει στον χώρο των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Η δήλωση αυτή του Μάσιμο Ντ΄Αλέμα εντάσσεται στην έντονη αντιπαράθεση του γραμματέα των «Δημοκρατικών», Ματτέο Ρέντσι με την εσωκομματική μειοψηφία, η οποία ζητά την άμεση διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου. Έστω και αν προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο, ο Ρέντσι και οι σύμμαχοί του θεωρούν ότι το συνέδριο του κόμματος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, αλλά η αριστερή πτέρυγα απαντά ότι μετά την ήττα στο δημοψήφισμα του περασμένου Δεκεμβρίου, απαιτείται άμεση και βαθιά αυτοκριτική.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top