ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίμων Χατζιμπίρος: Στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την «κυκλική οικονομία»

Xatzibiros

O ομότιμος Καθηγητής στην Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ Κίμων Χατζιμπίρος μιλά στην «Μ» για την συγκέντρωση του Παγκόσμιου πλούτου και την αύξηση των ανισοτήτων. Τονίζει, ωστόσο, πως το πιο σημνατικό είναι να κοιτάμε τι συμβαίνει στο κάτω μέρος της κοινωνικής κλίμακας, όπου παρατηρείται πως σε παγκόσμιο επίπεδο η ακραία φτώχεια μειώνεται, ενώ βελτιώνεται και ο δείκτης δικαιοσύνης. Θα πρέπει να εστιάζει κανείς στην ισότητα των ευκαιριών και μείωση της δυστυχίας με μια πολιτική πρόνοιας, τονίζει και σημειωνει πως είναι φυσικό σε μια περίοδο παγκόσμιας ανάπτυξης και τεχνολογικών επαναστάσεων, κάποιοι να γίνονται πολλοί πλούσιοι.

Αναφορικά με την κατάσταση στις πρώην κομμουνιστικές χώρες, τις οποίες έχει επισκεφθεί και μελετήσει ο κ. Χατζιμπίρος σημειώνει πως η ένταξή τους στην ΕΕ ήταν ευεργετική, στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα, αλλά και στο περιβάλλον, καθώς ήταν οι πιο ρυπασμένες χώρες του κόσμου.

Ο κ. Χατζιμπίρος αναφέρεται ακόμη στα θέματα περιβάλλοντος  σημειώνωντας την παγκόσμια στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις οποίες τελικά θα αναγκαστουν να ενταχθούν και οι ΗΠΑ

Επίσης στη διαχείρηση των αποβλήτων, δηλαδή  στην κυκλική οικονομία με την ανακύκλωση των αποβλήτων,

Αναφέρεται τέλος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής οι οποίες όπως τονίζει είναι καταστροφικές και σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτες.

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top