ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνημα Αλλαγής: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταξική, αλλά τοξική

KINAL

«Μια νέα παρτίδα του πιγκ πογκ σκόπιμης πόλωσης με την ΝΔ, ξεκίνησε σήμερα ο κ. Τσίπρας. Με στόχο να κρύψουν το πόσο μοιάζουν οι δεξιές και αδιέξοδες πολιτικές τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έκανε όμως ένα μικρό αλλά κρίσιμο  λάθος. Γιατί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, την νέα γενιά δεν είναι ταξική, αλλά τοξική.  Δέκα τους παίρνει με τα μέτρα του και ένα τους επιστρέφει» σημειώνει ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρύψει την ανικανότητα του μέσα στη λάσπη

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με άρθρο της ΝΕΑ ασκεί οξεία κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις επιθέσεις λάσπης, που, όπως υποστηρίζει, εξαπολύει κατά της προοδευτικής παράταξης.

«Χρησιμοποίησαν το ψέμα, το διχασμό και τη διαβολή στις πλατείες του μίσους για να πάρουν την εξουσία. Με την ίδια συνταγή και ως κυβέρνηση προσπαθούν να συγκαλύψουν την παταγώδη αποτυχία τους σε όλους τους τομείς. Ματαιοπονούν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά ως φάρσα. Δεν μπορούν να στήσουν βρώμικο ‘89», τονίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει πώς «όσο μας χτυπούν, τόσο εμείς δυναμώνουμε. Κι εκείνοι δεν θα αποφύγουν την καταδίκη του Ελληνικού λαού».

Χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα η κ. Γεννηματά επισημαίνει πως «τίθεται ξανά ζήτημα δημοκρατίας γιατί αυτές οι λογικές έχουν ονοματεπώνυμο επί δεκαετίες. Και είναι οι πρακτικές της Δεξιάς, με τις οποίες η Δημοκρατική Παράταξη ήρθε αντιμέτωπη από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, ως σήμερα και πάντα νίκησε. Πολιτικές συκοφάντησης, σπίλωσης, διχασμού, στις οποίες, μέσα σε πέντε χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώθηκε, αφομοίωσε και τελειοποίησε. Και συμπληρώνει: «Οι χειρότερες ιστορικές πρακτικές της Δεξιάς, αποτελούν τώρα το καθημερινό εργαλείο της δήθεν αριστεράς του κ. Τσίπρα. Ανίκανοι και επικίνδυνοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν, αδίστακτα όλες τις μεθοδεύσεις για να παραμείνουν στην εξουσία και να διαχειριστούν την επερχόμενη εκλογική τους συντριβή. Στα υπόγεια του Μαξίμου λειτουργεί ένα ολόκληρο παρα-θεσμικό σύστημα. Που διευθύνει και ενορχηστρώνει ένα συγκεκριμένο σχέδιο κομματικής επιβίωσης. Ανεδαφική παροχολογία, προσλήψεις με πελατειακή λογική και -κυρίως- κατασυκοφάντηση των αντιπάλων».

Σε οργισμένο τόνο κάνει λόγο για «νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Παράταξής μας στην οποία πρωταγωνιστούν οι κυβερνητικοί εταίροι που δεν είναι δύο αλλά τρεις! ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Καραμανλική Δεξιά, σε αγαστή συνεργασία, χτυπούν τη Δημοκρατική Παράταξη και πλήττουν τη Δημοκρατία. Τα «υπόγεια ρεύματα» βγαίνουν στην επιφάνεια και λιμνάζουν σε έναν αποκρουστικό βάλτο. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρύψει την ανικανότητα του μέσα στη λάσπη».

Στρέφει τα βέλη και εναντίον της ΝΔ λέγοντας ότι «παρακολουθεί το βρώμικο σχέδιο της σκανδαλολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από απόσταση, ανήμπορη να ελέγξει τα του οίκου της, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχει ένα εκλογικό όφελος. Η σιωπή αυτή είναι συνενοχή. Τους φοβίζει η κατάρρευση των βολικών μύθων που στήριξαν την πολιτική της «αυταπάτης» και της εξαπάτησης».

Η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει στην επιστροφή στο παρελθόν γιατί, όπως λέει, «αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τους Έλληνες είναι το δύσκολο παρόν και το αβέβαιο μέλλον. Αυτό που απασχολεί την κοινωνία σήμερα είναι η πραγματική έξοδος από την κρίση. Κι εμείς ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτό το στόχο. Είμαστε οι μόνοι που έχουμε καταθέσει στο δημόσιο διάλογο, ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, με το “ Σχέδιο Ελλάδα”».

Οσον αφορά στα θέματα διαφάνειας η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά: «Όλα στο φως. Διαφάνεια για τους πάντες και παντού. Να αφήσουν τη δικαιοσύνη ανεπηρέαστη στο έργο της. Δικαιοσύνη που πρέπει να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Παράλληλα, ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής με υπερηφάνεια θα υπερασπιστώ το έργο, την προσφορά, την τιμή και το ήθος των εκατοντάδων χιλιάδων μελών και στελεχών της Δημοκρατικής Παράταξης. Όλων αυτών που δώσανε τα πάντα για να υπηρετήσουν τις αξίες της Αλλαγής. Όλων εκείνων που με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια συνέβαλαν στο να αλλάξει η Ελλάδα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top