ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνημα Αλλαγής: «Μακεδονικό», τρίτη αξιολόγηση και συνέδριο στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου

PolitikoSymvoulio

Τρία θέματα θα βρίσκονται στο τραπέζι της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ποταμιού στη Σωζοπόλεως.

Οι εξελίξεις στο «Μακεδονικό», η τρίτη αξιολόγηση, αλλά και θέματα του συνεδρίου

Σχετικά με το «Μακεδονικό», στη σημερινή συνεδρίαση θα επιχειρηθεί «ομογενοποίηση» των θέσεων για το θέμα, καθώς παρουσιάζονται αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα, και΄’ως στον πυρήνα του ζητήματος υπάρχει συμφωνία..

Σημειώνεται ότι η κ. Φώφη Γεννηματά σε πρόσφατες δηλώσεις της άσκησε δρυμεία κριτική στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παιχνίδια στη πλάτη του λαού με τα εθνικά θέματα, Ωστόσο, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, σηείωσε: «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τη τελική μας στάση. Θα αξιολογήσουμε το σύνολο της πρότασης, αν και όταν την φέρει η κυβέρνηση και διατυπωθεί επίσημα». «Το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στο εθνικό αυτό πρόβλημα επιβάλει να αναζητηθεί μία εθνική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε λύση» υπογράμμισε η κ. Γεννηματα.

Στο θέμα των συλλαλητηρίων, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος έχουν αρνητική στάση και δεν τα θεωρούν χρήσιμα. Το ΠαΣοΚ αν και δεν τα υιοθετεί, αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση του τόνισε ότι σέβεται τις γνήσιες ευαισθησίες του ελληνικού λαού και την αγωνία του για μια έντιμη λύση, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν συμμερίζεται και δεν ακούει έξαλλες φωνές που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πει ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να χαράσσεται στα πεζοδρόμια», αν και είναι σεβαστή η αγωνία των πολιτών για την ονομασία. «Με το περιεχόμενό τους, τα συλλαλητήρια, δε νομίζω ότι βοηθάνε, γιατί βλέπουμε τις φωνές που επικράτησαν» είναι η θέση που εξέφρασε ο Γιώργος Καμίνης.

Το δεύτερο θέμα που θα τεθεί στη συνεδρίαση είναι η τρίτη αξιολόγηση το οποίο όπως το χαρακτηρίζει σε ενημερωτικό σημείωμα του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλο, πρόκειται για «ταξικό νομοσχέδιο που χτυπάει τους πιο αδύναμους: τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, τους καταναλωτές, τους αδύναμους πολίτες που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, ενώ ταυτόχρονα, οργανώνει «μπίζνες ΣΥΡΙΖΑ» σε πολλά επίπεδα.

Εξίσου σημαντικό θεωρείται το θέμα του συνεδρίου, καθώς υπάρχουν τριβές ως προς την επιλογή των συνέδρων. Οι διαφωνίες που υπάρχουν και αφορούν τον αριθμό των συνέδρων αλλά και την αναλογία εκλεγμένων-διορισμένων συνέδρων θα ξεπεραστούν ώστε από τη Δευτέρα το βάρος να πέσει στην παρουσίαση των προτάσεων που επεξεργάζονται οι επιτροπές που έχουν συσταθεί και οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top