ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνημα Αλλαγής: Ξεκινά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου η προσυνεδριακή διαδικασία

synedrio1

Τους σταθμούς της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής  στις 16-18 Μαρτίου,καθόρισε, η γραμματεία της οργανωτικής επιτροπής που πραγματοποίησε, σε καλό κλίμα την πρώτη της συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης

Η προσυνεδριακή συνεργασία ξεκινά την Κυριακή  την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με την πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) στο ξενοδοχείο CARAVEL, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποί των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής , οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές ΔΗΣΥ  και ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Διεξαγωγής Εκλογών (ΕΕΔΔ) ανάδειξης επικεφαλής καθώς και προσωπικότητες και στελέχη του χώρου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε,  η εκλογή των περίπου 1500 συνέδρων θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή στις 4 Μαρτίου, ενώ άλλοι τόσοι θα  είναι  διορισμένοι αντιπρόσωποι,  από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνδικαλιστικό κίνημα κά.Θα έχει προηγηθεί άνοιγμα των μητρώων μελών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους από τους 210 χιλιάδες πήραν μέρος στην εκλογή του επικεφαλής να δηλώσουν αν θέλουν να είναι μέλη του νέου κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά την διαδικασία στην οποία οι προσερχόμενοι επέλεγαν αν θα είναι μέλη ή φίλοι του νέου σχήματος, περί τις 78 χιλιάδες δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετάσχουν, ως μέλη, και στις ιδρυτικές διαδικασίες.

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί  τόσο με εκδηλώσεις σε κάθε νομό και  κάθε μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το Κίνημα Αλλαγής προχωρά  με βάση την καθαρή εντολή των 212.000 συμπολιτών για την αναγέννηση της παράταξης.

Η απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά και του Πολιτικού Συμβουλίου για ένα ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ Συνέδριο, καθοριστικό σταθμό για την οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ανοίγει νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία.

Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων για να εκφράσει την νέα ελπίδα για το λαό μας.

Έχουμε στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για να αντιμετωπίσουμε οριστικά τα αίτια της κρίσης και να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την κοινωνία σε μια νέα περίοδο δημιουργίας, προόδου και ευημερίας  σε στέρεες βάσεις.

 

Το συνέδριο μας θα διατυπώσει:

α) Την Διακήρυξη του Κινήματος Αλλαγής  με την αποτύπωση των ιδεών και της πολιτικής φιλοσοφίας που μας διαπνέουν.

β) Την προοδευτική προγραμματική μας Πρόταση, το Σχέδιο Ελλάδα και τις πολιτικές μας θέσεις σε όλους τους τομείς .

γ) Το καταστατικό για τη σύγχρονη δομή και λειτουργία του Κινήματος, των οργανώσεων καθώς και την ανάδειξη των οργάνων.

Το χρονοδιάγραμμα έως το συνέδριο μας περιλαμβάνει:

 • Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στην 11 π.μ στο ξενοδιχείο CARAVEL, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποί των κομμάτων και των κινήσεων που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής , οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές ΔΗΣΥ  και ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Κοινωνικών Επαγγελματικών και Επιστημονικών φορέων. Όλα τα μέλη της Επιτροπής Διεξαγωγής Εκλογών (ΕΕΔΔ) ανάδειξης επικεφαλής καθώς και προσωπικότητες και στελέχη του χώρου.
 • Προετοιμασία των κειμένων διαλόγου από 15 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου
 • Προσυνεδριακός διάλογος από 15 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου.

Ο διάλογος θα πραγματοποιηθεί  τόσο με εκδηλώσεις σε κάθε νομό και  κάθε μεγάλο δήμο, όσο και διαδικτυακά.

 • Εκλογές αντιπροσώπων στις 4 Μαρτίου

Στη συνεδρίαση της ΟΕΣ, εκτός των άλλων, θα αποφασιστεί η συγκρότηση των επιτροπών, των ομάδων εργασίας  και των  γραμματειών για το πρόγραμμα, τη διακήρυξη, τη διεθνή θέση της χώρας, το καταστατικό, τον προσυνεδριακό διάλογο, τα οικονομικά.

Στην ΟΕΣ θα ανακοινωθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το συνέδριο και η δημιουργία του Forum Νέας Γενιάς.

Τα μέλη της ΟΕΣ θα ενταχθούν σε επιτροπές, ομάδες εργασίας που επιθυμούν, στις οποίες  επιπλέον θα κληθούν να συνεισφέρουν ειδικοί επιστήμονες, έμπειρα  και διακεκριμένα στελέχη της κοινωνίας.

Οι επιτροπές, οι ομάδες εργασίας και οι πολιτικά υπεύθυνοι έχουν ως εξής:

 1. Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο. / Γ. Παπανδρέου
 2. 2. Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, Πολιτικές θέσεις, Προοδευτικές αλλαγές και  Μεταρρυθμίσεις / Γ. Καμίνης

α. Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την Οικονομία. (Αγροτική παραγωγή, μεταποίηση, τουρισμός,   κτλ.)/ Κ. Γάτσιος

Ειδικά Θέματα:  (1) Κυκλική Οικονομία,(2) Φορολογικό,

Ασφαλιστικές Εισφορές, (3) Κόκκινα Δάνεια

β. Σύγχρονο κράτος για τον πολίτη και την Ανάπτυξη. (Δημόσια

Διοίκηση –Αυτοδιοίκηση)

γ. Παιδεία

δ. Υγεία

ε. Εργασία, Πρόνοια , Ασφαλιστικό Σύστημα.

στ. Πολιτισμός, Αθλητισμός

ζ. Περιβάλλον, Ποιότητα Ζωής, Ενέργεια

η. Κράτος Δικαίου, Αξιόπιστο και διαφανές πολιτικό σύστημα,

Σύνταγμα Πολιτικοί Θεσμοί.

θ. Πολιτική και Κοινωνική Καινοτομία στην Ψηφιακή Εποχή

ι. Ανοικτή Κοινωνία / Δικαιώματα

Στις ομάδες εργασίας του προγράμματος μετέχουν οι Βουλευτές και Ευρωβουλευτές ανάλογα με τον τομέα ευθύνης  τους

 1. 3. Διακήρυξη / Ν. Ανδρουλάκης
 2. Καταστατικό. / Θ. Θεοχαρόπουλος
 3. Επικοινωνία, έμβλημα / Σ. Θεοδωράκης
 4. 6Forum Νέας Γενιάς / Π. Χρηστίδης
 5. Οικονομικών / Ν. Σαλαγιάννης / Π. Σιατερλής
 6. Οργάνωση προσυνεδριακών εκδηλώσεων / Κ. Ασκούνης / Π. Βλάχος

9.Ηλεκτρονική Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγης /        Γ. Ραγκούσης

Η Συντονιστική Γραμματεία καλεί τις 212.000 μέλη και φίλους που πήραν μέρος στις διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής, καθώς  όσους άλλους ενδιαφέρονται να ενταχθούν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στις γραμμές του νέου φορέα και να πάρουν μέρος σε όλες τις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top