ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνημα Αλλαγής: Ολομέτωπη επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ- «Στρατηγικός αντίπαλός του ΣΥΡΙΖΑ είναι το Κίνημα Αλλαγής κι όχι η ΝΔ»

Synedrio_kinimaAllagis_EX

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει το Κίνημα Αλλαγής, λίγες ώρες μετά την δήλωση- προειδοποίηση της Φώφης Γεννηματά σε όσους θολώνουν την εικόνα του Κινήματος Αλλαγής.

Mε non paper που εξέδωσε το Τμήμα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτηρίζεται καιροσκοπική η προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος να εμφανιστεί ως ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, ούτε ανήκει στον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας» αναφέρει στο non paper του σχολιάζοντας επικριτικά τις σχετικές απόψεις που διατυπώνονται το τελευταίο καιρό.

Στόχος των εμπνευστών αυτής της υποτιθέμενης μετάλλαξης του κ. Τσίπρα, είναι η εμφάνισή του τώρα ως έναν σοβαρό πολιτικό που ξεπέρασε πλέον τις παιδικές πολιτικές αρρώστιες ( που μας στοίχησαν 200δις) και τώρα με την αποδοχή και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να ηγηθεί του συνόλου της Κεντροαριστεράς ώστε να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι και γιατί όχι στην κυβερνητική εξουσία μετεκλογικά» αναφέρεται

«Η παρέμβαση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά» επισημαίνεται στο κείμενο «με τα σαφή και αυστηρά μηνύματα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι η απάντηση στην προσπάθεια κάποιων να στήσουν αυτό το δικομματικό σκηνικό πόλωσης σε βάρος του ζωτικού χώρου του Κινήματος».

«Το πώς και ποιοι προσπαθούν να στήσουν «πόλεμo» φάνηκε περίτρανα και από τα πρωτοσέλιδα των φιλικών εφημερίδων της κυβέρνησης την επομένη (Παρασκευή) της παρέμβασης της προέδρου. Φαίνεται επίσης και από τις παρεμβάσεις «καρμπόν» κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» τονίζεται.

«Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του σχεδιασμού αποτελεί είτε η δορυφοριοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είτε η διάσπαση και διάλυσή του» καταγγέλουν και επαναλαμβάνουν το μήνυμα προς το εσωτερικό: «Γι΄ αυτό έχουμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε αυτή την εκστρατεία. Ο βασικός στόχος είμαστε εμείς. Από την κατά μέτωπον επίθεση προσπαθεί τώρα να αποτρέψει τις διαρροές λέγοντας ότι “είμαστε συγγενείς και θα συνεργαστούμε”».

Επίσης, στο σχετικό κείμενο καταγγέλλεται και η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί ως κεντρώος και φιλελεύθερος, ώστε να λεηλατήσει και αυτός με τη σειρά του τους εκλογείς της δημοκρατικής- προοδευτικής παράταξης.

Ολόκληρο το non paper

του Κινήματος Αλλαγής:

Για τα περί ΣΥΡΙΖΑ και Σοσιαλδημοκρατίας

1. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν ένα δικομματικό σκηνικό πόλωσης επιδιώκοντας να συσπειρώσουν δυνάμεις και να αποδυναμώσουν το Κίνημα Αλλαγής. Η παρέμβαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, με τα σαφή και αυστηρά μηνύματα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις, είναι η απάντηση στην προσπάθεια  κάποιων να στήσουν αυτό το  δικομματικό σκηνικό πόλωσης σε βάρος του ζωτικού χώρου του Κινήματος. Δεν θα τους περάσει , δεν θα τους αφήσουμε. Το πώς και ποιοί προσπαθούν να στήσουν «πόλεμο»  φάνηκε περίτρανα και από τα πρωτοσέλιδα των φιλικών εφημερίδων της κυβέρνησης την επομένη (Παρασκευή) της παρέμβασης της Προέδρου. Φαίνεται επίσης και από τις παρεμβάσεις «καρμπόν» κυβερνητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν επιχειρείται να εμφανιστεί ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά γίνονται σοσιαλδημοκράτες, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν είναι δεξιοί αλλά έχουν μετατραπεί σε φιλελεύθερους που εκφράζουν το χώρο του Κέντρου. Η διμέτωπη αυτή επίθεση από δεξιά και αριστερά έχει ως στόχο τη συνέχιση της λεηλασίας του χώρου ώστε να μην του επιτρέψει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.  Τον τελευταίο καιρό η έμφαση δίνεται στην άποψη ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταβληθεί ή μεταβάλλεται σταδιακά σε ένα σοσιαλδημοκρατικό ευρωπαϊκό κόμμα και επομένως μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με την ελληνική κεντροαριστερά και συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής που την εκπροσωπεί πολιτικά.

Η συζήτηση αυτή είναι φανερό ότι προωθείται, κατά κύριο λόγο από το Μαξίμου, μέσω των προπαγανδιστικών μηχανισμών του, φιλικών του πολιτικών κύκλων και προσώπων του ευρύτερου χώρου.  Στόχος των εμπνευστών αυτής της υποτιθέμενης μετάλλαξης του κ. Τσίπρα, είναι η εμφάνισή του τώρα ως έναν σοβαρό πολιτικό που ξεπέρασε πλέον τις παιδικές πολιτικές αρρώστιες ( που μας στοίχησαν 200δις) και τώρα με την αποδοχή και των ευρωπαίων εταίρων μπορεί να ηγηθεί του συνόλου της Κεντροαριστεράς ώστε να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι και γιατί όχι στην κυβερνητική εξουσία μετεκλογικά. Προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του σχεδιασμού αποτελεί είτε η δορυφοριοποίηση του Κινήματος Αλλαγής είτε η διάσπαση και διάλυσή του.  Γι΄ αυτό έχουμε ανοιχτό μέτωπο απέναντι σε αυτή την εκστρατεία. Ο βασικός στόχος είμαστε εμείς. Από την κατά μέτωπον επίθεση προσπαθεί τώρα να αποτρέψει τις διαρροές λέγοντας ότι “είμαστε συγγενείς και θα συνεργαστούμε”. Το ζήτημα αυτό θα το έχουμε μπροστά μας όλο το επόμενο διάστημα.

2. Από πού μπορεί κανείς να συμπεράνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του ή ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, έχουν μετακινηθεί πολιτικά στην Κεντροαριστερά; Υπάρχει έστω μία δήλωση, μία αναφορά τους, μία ομιλία τους στην οποία να λένε ότι γι’ αυτούς η περίοδος της επαναστατικής γυμναστικής τελείωσε και έγιναν πλέον σοσιαλδημοκράτες; Δεν υπάρχει καμία. Αντίθετα συνεχίζουν με κάθε ευκαιρία να λένε πως είναι αριστεροί και μάλιστα ορισμένοι πολύ αριστεροί! Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και σκοπεύει να παραμείνει.

3. Τους κάνει κεντροαριστερούς ευρωπαϊστές η συμμετοχή (ως παρατηρητή) του κ. Τσίπρα στις συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που για τους δικούς τους λόγους και σκοπιμότητες (κακώς) τον καλούν. Όχι βέβαια, αυτό τους κάνει απλώς καιροσκόπους, αφού ούτε έχουν ζητήσει να ενταχθούν στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ούτε και στην ομάδα ευρωπαίων Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Ο κ.Τσίπρας ξέρει ότι δίχως αναφορά στους Σοσιαλδημοκράτες δεν θα έχει κανένα ισχυρό σύμμαχο στην Ευρώπη. Από την άλλη οι Σοσιαλδημοκράτες τον χρησιμοποιούν για να απευθυνθούν στο αριστερό κοινό των χωρών τους το οποίο αγνοεί τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας. Οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα. Γι΄ αυτό συνεργάζονται με την κυβέρνησή της. Η ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής, που είναι ο εταίρος τους στην Ελλάδα και η ανατροπή των συσχετισμών υπέρ του, είναι κάτι που θα υποδέχονταν με ιδιαίτερη χαρά.

4. Τους κάνει μήπως σοσιαλιστές και αριστερούς, η τρίχρονη και πλέον, αρμονική  κυβερνητική συμβίωση τους με τον Πάνο Καμμένο και τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ;  Ποιο αριστερό ή σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο συνεργάστηκε και συμμάχησε κυβερνητικά με μια από τις πιο μαύρες εκφράσεις της Δεξιάς;…Ποτέ, πουθενά και κανένας. Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την παγκόσμια πρωτοτυπία και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Αυτό αποδεικνύει πως ό ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν τις αρχικές ιδρυτικές του δεσμεύσεις δεν τηρεί και έχει   πλέον μεταβληθεί σε έναν άκρως λαϊκίστικο πολιτικό οργανισμό όπου κυριαρχεί ο κυνισμός, ο αμοραλισμός και η με κάθε τρόπο και μέσο επιδίωξη για παραμονή στην εξουσία.
5. Για τον Πρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών (S & D), Ούντο Μπούλμαν, που κάλεσε τα προοδευτικά πολιτικά κόμματα στην  Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους «στο δρόμο για το μέλλον της χώρας και να απομακρυνθούν από τη δεξιά»:

Ο κ. Μπούλμαν είναι στέλεχος του SPD. Aς πει στο κόμμα του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση με τη Μέρκελ.
Ξεχάσαμε ότι ο κ.Τσίπρας έπαιρνε τηλέφωνο τον Σούλτς και του ζητούσε να κάνει κυβέρνηση με τη Μέρκελ.

6. Σε καμιά περίπτωση λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε έχει δείξει στοιχεία ή διάθεση μετασχηματισμού του σε ένα ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Εξακολουθεί να αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς (παρότι συγκυβερνά με ένα κόμμα της ακροδεξιάς) και παρότι εφαρμόζει τις πιο σκληρές μνημονιακές πολιτικές δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε αυτές. ‘Όσο αντιφατικό κι αν φαίνεται αυτό, δικαιολογεί στα μάτια ενός τμήματος των οπαδών του τις κυβερνητικές επιλογές  υποστηρίζοντας ότι του επιβάλλονται κι ότι θα τις αναιρέσει στην πρώτη ευκαιρία. Άρα είναι περίπου προδιαγεγραμμένο και πως θα πορευθεί όταν θα βρεθεί στην αντιπολίτευση.

7. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανήκει στον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας. Άλλωστε σχεδόν όλες οι Ανανεωτικές και σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις που υπήρχαν στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ έχουν αποχωρήσει σταδιακά πολύ πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εξουσία. Είναι ένα κόμμα βαθιά λαϊκιστικό, με νεοκομμουνιστικές – τριτοδιεθνιστικές αναφορές και ολοκληρωτικού τύπου αντιλήψεις, πολύ πέραν από τις αξίες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, εχθρικό στις θεσμικές λειτουργίες της φιλελεύθερης αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το αποδεικνύει αυτό με την εχθρότητα απέναντι στην διαφορετική πολιτική άποψη, την εμφυλιοπολεμική ρητορεία και την προσπάθεια του με κάθε δυνατό τρόπο και απίθανες επινοήσεις να ελέγξει την ελεύθερη ενημέρωση τις παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη και την πλήρη καταστρατήγηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών. Η άποψη «έχουμε την κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε την εξουσία», παραπέμπει στη σταλινική παράδοση και όχι στις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

8. Υπάρχουν πράγματι μερικά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ που οι απόψεις τους είναι κοντά σε αυτές τις ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ισχνή μειοψηφία και δεν υπάρχουν καν ως ορατή τάση. Η ταυτότητα του χώρου καθορίζεται από την ηγεσία. Και η ηγετική ομάδα (Τσίπρας, Παππάς, Τζανακόπουλος, Σκλουρλέτης) κάθε άλλο παρά από σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις εμφορείται. Επίσης η εσωκομματική αντιπολίτευση (“53”, Ν. Φίλης) από αριστερή σκοπιά ασκεί κριτική στον κ.Τσίπρα και την κυβέρνηση κι όχι από σοσιαλδημοκρατική.

9. Το γεγονός ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει αλλάξει παρέες στην Ευρώπη δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει και το βασικό πυρήνα των αντιλήψεών του. Κι αυτό φαίνεται στους τομείς που δεν εμπίπτουν στις μνημονιακές υποχρεώσεις. Αντί για μια σύγχρονη, αξιοκρατική διοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ στήνει το δικό του πελατειακό κράτος. Διέπεται από ολοκληρωτικές αντιλήψεις στον τρόπο που προσεγγίζει τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ. Στην Παιδεία, αντί για βήματα εκσυγχρονισμού  επιστρέφουμε σε ρυθμίσεις που απηχούν ιδεολογικά στερεότυπα της δεκαετίας του ’80.

10. Ο κύριος στρατηγικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη πως η ήττα τους στις επόμενες εκλογές είναι περίπου βέβαιη, δεν είναι σήμερα η ΝΔ.  Είναι η κεντροαριστερά και πολιτικός χώρος που την εκφράζει, το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό τον πολιτικό χώρο είναι που λεηλάτησε τα προηγούμενα χρόνια για να έρθει στην εξουσία, την επιρροή αυτού του χώρου θέλει να απομειώσει τώρα με κάθε τρόπο. Άλλοτε με επιθέσεις φιλίας άλλοτε με επιθέσεις λάσπης. Αν η κεντροαριστερά και το προοδευτικό κέντρο που σήμερα εκφράζονται με το Κίνημα Αλλαγής συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε πανωλεθρία και η ήττα του θα είναι στρατηγική. Τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα της πολιτικής μάχης που θα δοθεί σε αυτό τον χώρο και αυτό θα αποβεί κρίσιμο για την πορεία της χώρας.
Παύλος Χρηστίδης: Η αυτόνομη πορεία της παράταξης το σημαντικότερο εφόδιο μας

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά τα λέει όλα, δίνει απαντήσεις, είναι απολύτως ξεκάθαρη και σαφής και δεν επιδέχεται  παρερμηνειών, δήλωσε ο  Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης στον ρ/σ ΘΕΜΑ FM και τους δημοσιογράφους Γιώργο Πιέρρο και Κατερίνα Δούκα.

Η Φώφη Γεννηματά – πρόθεσε- έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις εδώ και τρία χρόνια για τη σύνθεση, τη διεύρυνση και την ανανέωση της παράταξης και πολύ πρόσφατα και μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας το Νοέμβριο αλλά και στο πρόσφατο συνέδριο μας. Η αυτόνομη πορεία της παράταξης είναι αυτό το οποίο έχουμε ως σημαντικότερο εφόδιο μας για την επόμενη μέρα.

θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία να δημιουργήσουν προβλήματα στο κίνημα αλλαγής.

Εμείς γνωρίζαμε εξ αρχής ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, προχωράμε Όμως χωρίς να αφήνουμε κανένα περιθώριο για διαφοροποιήσεις σε ζητήματα της κεντρικής γραμμής.Όσα είπε η Φώφη Γεννηματά μας αφορούν όλους.

Και αναφέρεται με την δήλωση της,  στην ευθύνη την οποία έχουμε απέναντι στους Έλληνες πολίτες, τους συνιδρυτές της παράταξης και όλους αυτούς οι οποίοι έχουν την απαίτηση να διώξουμε τώρα μία κυβέρνηση, η οποία αντί να προστατεύει την πρώτη κατοικία,  αντί να σέβεται τις αγωνίες και τις ευαισθησίες των νέων ανθρώπων αλλά και της μεγαλύτερης γενιάς αυτό που θέλει να έχει συνοδοιπόρο τον κύριο Κατσίκη και τις ακραίες απόψεις του, να κάνει αντιναύαρχο την Μπουμπουλίνα και να χαράσσει μία στρατηγική η οποία Κάθε άλλο παρά σε Προοδευτική κατεύθυνση είναι.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Σύριζα και ο κος Τζανακόπουλος έχουν ζαλιστεί από τις kolotumbes τις οποίες έχουν κάνει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από την έξοδο, γύρω από το χρέος γύρω από το αν εφαρμόζονται ή όχι τα μέτρα. Ακούσαμε τον κύριο Βούτση να λέει λέει για τη μείωση των συντάξεων ότι όσα έχουν συμφωνηθεί είναι συμφωνημένα και ακούμε και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι θα τα διαπραγματευτούμε. Ποιός λέει αλήθεια ? ας δώσουνε λοιπόν μία ρεαλιστική απάντηση και ας αφήσουν τα παιχνίδια τα οποία τα χουμε καταλάβει πολύ καλά.

 

ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σύριζα είναι τρία χρόνια στην κυβέρνηση και είναι το μοναδικό κόμμα που αντί να κερδίζει μέλη, χάνει.Δεν έχει βάλει ούτε ένα νέο μέλος στην παράταξη του, δεν  υπάρχει μία τοπική οργάνωση σε όλη τη χώρα επειδή δεν ξέρουμε μία δραστηριότητα η οποία έχει να κάνει με το κόμμα του και μοναδική εικόνα που έχω για το κόμμα είναι ο κ Καμμένος να αποκαλεί στο  τελευταίο συνέδριο συντρόφους τον κύριο Τσίπρα και τους υπόλοιπους και τον κύριο Τσίπρα να ανεβαίνει στο Βήμα και να λέει, δεν καταλάβατε τι ψηφίσατε αλλάξτε αυτό που ψηφίσατε.  Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ένα σύγχρονο  σοσιλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θέλει να τη μιζέρια που έχουμε γύρω μας.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top