ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνημα Αλλαγής: Παρουσίαση της ολοκληρωμένης πρότασης για την Πολιτική Προστασία

2019-11-14 (5)

Η ολοκληρωμένη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής πολιτικής στην Πολιτική Προστασία παρουσιάστηκε σήμερα.

Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής για την διαμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού κι ευθύνης όσο και δομών και των προτεραιοτήτων, παρουσίασαν στη Χαριλάου Τρικούπη οι Γιώργος Καμίνης και Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Η κεντρική ιδέα της πρότασης του ΚΙΝΑΛ

Όπως εξήγησαν οι σημερινή δομή και λειτουργία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας είναι πολύπλοκη και «ανευθυνο -υπεύθυνη», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρκατσούλης, αφού η ευθύνη διαχέεται σ΄όλες τις δομές χωρίς αποτέλεσμα, όπως έδειξε το κομφούζιο με την τραγωδία στο Μάτι και σ΄άλλες περιπτώσεις. «Κεντρική ιδέα στη πρόταση μας είναι η ευθύνη της ενιαίας εντολής, δηλαδή ένα πρόσωπο θα έχει την ευθύνη σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας και κεντρικό», εξήγησαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Τι προτείνει το ΚΙΝΑΛ για την Πολιτική Προστασία

Το βασικό μοντέλο που προτείνει το ΚΙΝΑΛ είναι η Πολιτική προστασία να τεθεί υπό τον πρωθυπουργό με βάση τον νέο νόμο για το επιτελικό κράτος και με την δική του ευθύνη θα πραγματοποιείται ο συνολικός σχεδιασμός για μια 5ετία που θα εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτός ο σχεδιασμός θα υλοποιείται από μόνο τρία όργανα σε επίπεδο δήμου, περιφέρειας και πανελλαδικά, υπό τον συντονισμό του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος θα είναι πολιτικό πρόσωπο κι όχι υπηρεσιακός παράγων. Την ευθύνη της επιχειρησιακής εφαρμογής θα έχει ένας γενικός διευθυντής ανά διοικητική βαθμίδα που θα επιλέγεται με ανοιχτές διαδικασίες, όπως προβλέπεται, υπό την προυπόθεση βεβαίως ότι θα έχει στη διάθεσή του τους απαραίτητους μηχανισμούς.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top