ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κίνημα Αλλαγής: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό- Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσία

theodorakis-kaminis-gennimata

Η θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής στέκεται σταθερά στην Εθνική Γραμμή για την εξεύρεση λύσης σε σχέση με τη FYROM, με μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό, τονίζεται σε ανακοίνωση μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Χαρ. Τρικούπη υπό την Φώφη Γεννηματά με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται η διγλωσσία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οποία- όπως τονίζεται- υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις και λειτουργεί αντικειμενικά εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.

«Το Κίνημα Αλλαγής με αίσθημα ευθύνης θα τοποθετηθεί όταν η Κυβέρνηση θα φέρει τις τελικές προτάσεις της. Επισημαίνουμε ότι η οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση σε αυτή την φάση, δεν συνιστά υπεύθυνη στάση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Μπίστης, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακεμίδης, ο Χρήστος Πρωτόπαππας και ο Παύλος Χρηστίδης.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης με τη διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, επιμένοντας πως αυτή η εξέλιξη «αντικειμενικά υπονομεύει την όποια διαπραγμάτευση και την προσπάθεια εξεύρεσης λύσης».

Τονίζουν, πάντως, ότι όταν παρουσιαστεί ενώπιον της Βουλής και των κομμάτων μία συγκεκριμένη λύση, τότε το Κίνημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί με σαφήνεια, καλώντας, μάλιστα και τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι το κόμμα έχει ήδη διατυπώσει με υπευθυνότητα τη θέση του, που εφάπτεται με την επίσημα διαμορφωμένη θέση της χώρας για σύνθεση ονομασία για κάθε χρήση, ξεκαθαρίζοντας ότι «οποιαδήποτε περαιτέρω δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα σε αυτήν την κρίσιμη φάση δεν συνιστά υπεύθυνη στάση», εάν δεν έχει προηγηθεί η παρουσίαση μιας συγκεκριμένης πρότασης από την κυβέρνηση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top