ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καζακστάν: Τεχνικές διαβουλεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία

AL-BAB

«Κεκλεισμένων των θυρών» ειδικοί από Ρωσία, Τουρκία, Ιράν και ΟΗΕ ξεκίνησαν τεχνικές διαβουλεύσεις στην Αστάνα για την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Καζακστάν.

«Για πρώτη φορά αναμένεται να πάρουν μέρος εκπρόσωποι της Ιορδανίας» είπε εκπρόσωπος του υπουργείου. Πρόσθεσε ότι στην ατζέντα περιλαμβάνεται η επανεξέταση της εφαρμογής της κατάπαυσης των εχθροπραξιών, η συζήτηση πρότασης της ένοπλης αντιπολίτευσης της Συρίας για την εκεχειρία, και ο καθορισμός των επιλογών εφαρμογής της κατάπαυσης.

«Αφορά τη δημιουργία του μηχανισμού για τον έλεγχο της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός» είπε ο εκπρόσωπος χωρίς να δώσει πληροφορίες για τη σύνθεση των αντιπροσωπειών.

Αποκόπτει ο στρατός την πρόσβαση του ΙΚ στην πόλη αλ-Μπαμπ

Εν τω μεταξύ, ο στρατός της Συρίας και οι σύμμαχοί του προχώρησαν προς την πόλη Αλ-Μπαμπ που είναι υπό την κατοχή του ΙΚ, κλείνοντας τον κύριο δρόμο που συνδέει την πόλη με θύλακες των ανταρτών ανατολικότερα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο είπε ότι ο στρατός και Χεζμπολάχ κέρδισαν έδαφος στη διάρκεια της νύχτας. Με την στήριξη αεροπορικών χτυπημάτων, οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους έκοψαν τον δρόμο που ενώνει την πόλη με πόλεις που ελέγχουν οι αντάρτες στις επαρχίες Ράκα και Ντεϊρ αλ-Ζορ.

Οι μαχητές του ΙΚ βρίσκονται υπό πολιορκία στην περιοχή, νότια από τον στρατό και βόρεια από τους αντάρτες που στηρίζει η Τουρκία, καθώς η Δαμασκός και η Άγκυρα κάνουν αγώνα δρόμου για να καταλάβουν το μεγαλύτερο οχυρό του ΙΚ στην επαρχία.

Η προέλαση του στρατού της Συρίας προς την αλ-Μπαμπ μπορεί να προκαλέσει αντίθεση με τον Τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του που είναι ομάδες υπό την σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη.

Η βόρεια Συρία είναι από τα πιο περίπλοκα πεδία μάχης στον πολύπλευρο πόλεμο, με το ΙΚ να έχει αντιπάλους τον στρατό της Συρίας, την Τουρκία και τους αντάρτες-συμμάχους της και την συμμαχία συριακών πολιτοφυλάκων που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης μάχες στα νότια της πόλης μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ΙΚ.

 

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top