ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και ο Σπύρος Λυκούδης διαψεύδει τον Φ. Κουβέλη

Kouvelis-Lykoudis

«Υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως», δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης,  μιλώντας στον Βήμα fm 99,5, διαψεύδοντας τον Φώτη Κουβέλης ότι δεν του είχε γίνει άμεσα πρόταση  από τη ΝΔ για να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά του είχαν γίνει «βολιδοσκοπήσεις ή προτάσεις».

Υπενθυμίζεται πως τις σχετικές δηλώσεις Κουβέλη, διέψευσαν τόσο ο τότε εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος, όσο και ο εκ των συνεργατών του Γιάννης Μεϊμάρογλου. ΕΔΩ

Φανερά οργισμένος ο Σπύρος Λυκούδης, εκ των στενών συνεργατών του Φώτη Κουβέλη, όταν ο τελευταίο ήταν πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που θα πω δυο-τρία πράγματα παραπάνω και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην μου ζητήσετε λεπτομέρειες επί των θεμάτων αυτών. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε μια τέτοια συζήτηση, αν δεν είχα μπροστά μου την προχθεσινή συνέντευξη του Φ. Κουβέλη. Ότι «δεν έγινε ποτέ τίποτα». Υπάρχουν και όρια.

Υπέθετα ότι ο Φώτης Κουβέλης αποσυρόμενος δεν θα έκανε αναφορές σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, στην οποία οι πολιτικές του επιλογές και πρωτοβουλίες οδήγησαν τη ΔΗΜΑΡ σε έναν εκλογικό διασυρμό, με το 0,4% τον Ιανουάριο του 2015, και σε γενικότερες περιπέτειες που έχουν σχέση και με την μη εκλογή Προέδρου τότε στην χώρα. Εγώ είμαι σε θέση να ξέρω πάρα πολύ καλά όλο το σκηνικό εκείνης της φάσης. Υπήρξε και σαφής πρόταση και υπήρξαν και συνεννοήσεις επί της προτάσεως. Αλλά θα ήθελα να μείνουμε μέχρι εδώ.

Βεβαίως ο κ. Κουβέλης δίνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Ξέρετε, στην άσκηση της πολιτικής μερικές φορές τα πράγματα απλώνονται με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να χάνονται τα ίχνη της αλήθειας. Ίσως είναι μια επιλογή. Δεν ξέρω, τι να σας πω! Πάντως αυτά που σας λέω είναι έτσι όπως σας τα λέω».

 

Για την Κεντροαριστερά

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο χώρο του προοδευτικού κέντρου, ο βουλευτής του Ποταμιού και επικεφαλής των «ΜΕΤΑρρυθμιστών», δήλωσε:

Η ελληνική κεντροαριστερά δεν πείθει για την σύνεση με την οποία να κινείται στο σύνολό της. Διότι μια συνετή πορεία της ελληνικής κεντροαριστεράς στο σύνολό της θα έπρεπε να είναι πορεία προς την ενοποίηση της. Προς την ανασυγκρότησή της και την διαμόρφωση συνθηκών για να παρέμβει στην ελληνική κοινωνία με πιο αποφασιστικό τρόπο και πιο ισχυρή παρουσία. Από την ώρα που δεν το κάνει διότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τις παθογένειές της, νομίζω ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση – που εύχομαι να μην συνεχιστεί και επ’ αυτού προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξουν τα πράγματα – θα πει ότι δεν ήταν στο ύψος των αναγκών και των περιστάσεων.

Αν πάνε έτσι όπως πάνε τώρα τα πράγματα δεν θα αποφύγουμε το νέο δίπολο και δεν θα αποφύγουμε την επανάληψη ενός πολιτικού φαινομένου που χαρακτήρισε την Ελλάδα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Δηλαδή η λογική των δύο ισχυρών μονομάχων οι οποίοι βαδίζουν προς το μέλλον με την κλασσική λογική «φύγε εσύ να έρθω εγώ». Γιατί αυτό γίνεται τώρα.

Για τις προσωπικές επιλογές του  ο Σπ. Λυκούδης είπε: «Δεν μου είναι εύκολο να επιλέξω ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πόλους. Κανέναν από αυτούς τους δύο πόλους. Διότι με τον μεν έναν πόλο, τον οποίο σέβομαι απολύτως και τον τιμώ γιατί είναι μία μεγάλη παράταξη της χώρας, δεν είχα ποτέ καμία πολιτική σχέση. Εννοώ τον χώρο της συντηρητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Και με τον άλλον, ο οποίος είναι ένας χώρος στον οποίον έχω υπάρξει , έχω λειτουργήσει, ξέρω ότι σήμερα δεν μπορεί να εκφράσει τις πολιτικές μου αγωνίες και την πολιτική μου άποψη. Άρα σε αυτό το δίπολο, εγώ θα είμαι εκτός, αλλά ας αφήσουμε τις εξελίξεις να τρέξουν.

Έτσι έχουν τα πράγματα. Στην πολιτική, όπως ξέρετε, εκτός από τον σκληρό ρεαλισμό, να μου το επιτρέψετε αυτό, υπάρχει και η ψυχή της πολιτικής, υπάρχει η ευαισθησία, υπάρχει η διαδρομή, η σχέση κάθε ανθρώπου με την πολιτική, που πολλές φορές βγαίνει έξω από αυτήν την σκληρότητα. Τι να κάνουμε? Δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω ή κάτι διαφορετικό. Τώρα σας περιγράφω το ποιος είμαι».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top