ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμίνης για Novartis: Άθλια καταπάτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Καμινης

«Η κυβέρνηση εντελώς απροκάλυπτα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον υπουργό και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, τον υφυπουργό Υγείας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται να δίνει σχετική εντολή, συζητούν, αξιολογούν, προαναγγέλλουν και οιονεί δικάζουν για την υπόθεση Novartis», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε :
«Πρόκειται για πρωτοφανή περιφρόνηση των θεσμών και για άθλια καταπάτηση της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και της διάκρισης των εξουσιών. Αυτό είναι το πρώτο σκάνδαλο στην υπόθεση Novartis. Χωρίς αρχές, χωρίς προσήλωση στη νομιμότητα, η διαφωνία γίνεται πόλεμος και η κοινωνία ζούγκλα. Η κυβέρνηση χειρίζεται ένα σοβαρότατο θέμα ανεύθυνα και με μικροκομματικές βλέψεις. Ζητώ την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την προστασία της δικαστικής διαδικασίας, της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top