ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμμένος: Υψηλοί τόνοι, χωρίς απαντήσεις

kammenos_adonis

Έντονη αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη στην υπόθεση του Νoor1.

Ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε ότι επικοινώνησε με τον ισοβίτη και μάλιστα με την μεσολάβηση του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου, διότι όπως σημείωσε  είχε καθήκον να παρέμβει, καθώς η υπόθεση του Noor1 είναι υπόθεση εθνικής ασφάλειας, είναι μια μεγάλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών τριών τόνων, και πιθανώς και το πετρέλαιο που θα έφερνε θα ήταν το αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Παράλληλα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι ταυτίζεται με τον επιχειρηματία Μαρινάκη, ο οποίος έχει εκκρεμείς υποθέσεις με την δικαιοσύνη, μεταξύ αυτών και για θέματα εμπορίας ναρκωτικών και συνέδεσε τις αποκαλύψεις με τους ελέγχους της οικονομικής αστυνομίας στις επιχειρήσεις του κ. Μαρινάκη.

Τη θέση ότι ο Πάνος Καμμένος προσπάθησε να παγιδεύσει τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για να εμποδίσει την εξαγορά του ΔΟΛ και να κρατήσει στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Α. Γεωργιάδης αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή

«Εδώ σήμερα Συζητάμε αν ο κ. Καμμένος προσπάθησε να παγιδεύσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη για να εμποδίσει την εξαγορά του ΔΟΛ και να κρατήσει στην εξουσία τον κ. Τσίπρα», είπε ο Α. Γεωργιάδης.

«Δεν μπορούμε να δικάσουμε το Νoor-1. Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην ελληνική Δικαιοσύνη και αν κρίνει ένοχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη να σαπίσει στη φυλακή», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και προσέθεσε ότι ο υπουργός Άμυνας απλά καταδίκασε ως ένοχο τον επιχειρηματία αντί να απαντήσει.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να καταθέσει στη Βουλή τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τον κ. Γιαννουσάκη, ενώ ζήτησε να μάθει αν είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον λιμενικό ανακριτικό υπάλληλο που χειρίστηκε την υπόθεση αυτή.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να μάθει αν ο κ. Καμμένος είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είχε συναντήσει τον κ. Μαρινάκη στο Μαξίμου, προκειμένου -όπως είπε- ο υπουργός Άμυνας να προστατεύσει τον Αλέξη Τσίπρα «από έναν πιθανόν λαθρέμπορο ναρκωτικών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας ρητορικό ερώτημα που έθεσε κατά τη διάρκεια σημερινής του συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «αν είναι παράνομο να μιλάει ο υπουργός με τον ισοβίτη», είπε ότι Πάνος Καμμένος έχει καταπατήσει τον Ποινικό Κώδικα, το άρθρο 239 περί καταχρήσεως εξουσίας, στην περίπτωση που επιβεβαιώσει ότι συνομίλησε με τον καταδικασμένο ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών. «Με τις επιβαρυντικές διατάξεις φτάνει στα 10 χρόνια φυλάκιση και αν είναι πάνω από τρεις οι εμπλεκόμενοι, στα 20 χρόνια φυλάκιση», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Δικαιοσύνη διεξάγει όλες τις έρευνες, όλες οι καταγγελίες, ακόμη και οι αντιφατικές του ιδίου προσώπου θα ελεγχθούν μέχρι κεραίας. Τα στοιχεία που έχει δώσει (αριθμοί εμβασμάτων κα) ο κατηγορούμενος, ήδη, με την διαδικασία της δικαστικής συνδρομής, ζητείται διασταύρωση και επιβεβαίωση και επ’ αυτών. Η Δικαιοσύνη θα μιλήσει», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής σχετικώς με το θέμα των διαρροών από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, για την υπόθεση NOOR1.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημ. Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ελέγχεται για μία υπόθεση με χαρακτηριστικά παραπολιτικού και παραδικαστικού κυκλώματος και για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης με πολιτικές μεθοδεύσεις» ο κ. Κοντονής απέκρουσε τις κατηγορίες.

Ο κ. Παπαθεοδώρου μίλησε για «πολιτική παράγκα, παράγκα της φυλακής και δυστυχώς της Δικαιοσύνης» και καταλόγισε στον υπουργό Δικαιοσύνης, ότι άφησε την Δικαιοσύνη έρμαιο στον πόλεμο των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, καλύπτοντας τον κ. Καμμένο και όχι την ομαλή λειτουργία της Δικαιοσύνης. «Φοβάμαι ότι σε αυτή την πολιτική τερατογένεση που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνησή σας με τον κ. Καμμένο, επιμένετε να νομίζετε ότι εσείς δίνετε τον τόνο, αλλά όπως φαίνεται, η ΑΝΕΛοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πολιτικό τέρας στο οποίο θέλετε να μοιάσετε» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top