ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμπούλ: Επίθεση από το ΙΚ με 5 νεκρούς στη στρατιωτική ακαδημία

kabul-academy

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της στρατιωτικής ακαδημίας Marshal Fahim στην Καμπούλ νωρίς το πρωί της Δευτέρας σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το προπαγανδιστικό πρακτορείο της οργάνωσης το Amaq.
«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στοχοθέτησαν την στρατιωτική ακαδημία στην Καμπούλ κατά τη διάρκεια επιχείρησης αυτοκτονίας», έγραψε το πρακτορείο του ΙΚ.
Η επίθεση ξεκίνησε στις 5 το πρωί τοπική ώρα και στοίχισε τη ζωή σε 5 στρατιώτες ενώ υπάρχουν άλλοι 10 τραυματίες.
Δύο μέρες πριν επίθεση με παγιδευμένο ασθενοφόρο κατέληξε με πάνω από 100 νεκρούς, ενώ μια βδομάδα πριν η επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental της Καμπούλ είχε 20 θύματα.Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη και για τις δύο αυτές επιθέσεις.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Άμυνας είπαν ότι 5 ένοπλοι με χειροβομβίδες και αυτόματα επιτέθηκαν στο φυλάκιο της Ακαδημίας λίγο πριν τα ξημερώματα.
Δύο από τους δράστες ανατινάχθηκαν με τα εκρηκτικά που ήταν ζωσμένοι, δύο σκοτώθηκαν στη διάρκεια της συμπλοκής που ακολούθησε και ένας συνελήφθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου για την λήξη της επίθεσης. Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Τον Οκτώβριο βομβιστής αυτοκτονίας έριξε αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά πάνω σε λεωφορείο που μετέφερε δόκιμους της Ακαδημίας, που είναι γνωστή ως Πανεπιστήμιο Άμυνας, σκοτώνοντας 15 από αυτούς.

πηγή: reuters.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top