ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμπούλ: Τρεις εκρήξεις – Φόβοι για θύματα

kabul-090518

Τρεις σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις κλόνισαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μία έκρηξη ήταν κοντά σε αστυνομικό τμήμα στο κέντρο της πόλης και υπάρχει φόβος για νεκρούς.
Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος στο κέντρο της Καμπούλ κοντά σε πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.
«Στέλνουμε ασθενοφόρα στον τόπο της έκρηξης και αποκλείουμε ολόκληρη την περιοχή» είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Στο Twitter αναφέρεται ότι τα θύματα της επίθεσης στο αστυνομικό τμήμα 13 της Καμπούλ είναι 3, σύμφωνα με επιβεβαίωση δυνάμεων ασφαλείας επί τόπου.


Δεκάδες είναι τα θύματα από επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ τις τελευταίες εβδομάδες. Στις δίδυμες εκρήξεις της 30ης Απριλίου ανάμεσα στα 26 θύματα βρίσκονταν και 9 δημοσιογράφοι.
Οι Ταλιμπάν έχουν ανακοινώσει την έναρξη της εαρινής τους επίθεσης στις 25 Απριλίου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top