ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατά της παράδοσης της Μ.Εφίμοβα στη Μάλτα αποφάσισε ο Άρειος Πάγος

areios pagos

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε σήμερα κατά της παράδοσης στη Μάλτα της Ρωσίδας πληροφοριοδότριας Μαρίας Εφίμοβα.
Πριν από ένα μήνα, στη συνεδρίαση ενώπιον του Αρείου Πάγου, η 36χρονη Ρωσίδα είχε μιλήσει για τον κίνδυνο να έχει την κατάληξη της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν εξερράγη βόμβα στο αυτοκίνητό της. Εξήγησε ότι η ίδια είναι η μοναδική εν ζωή μάρτυρας που μπορεί να αποκαλύψει την κρατική διαφθορά στη Μάλτα και αυτό την καθιστά στόχο.
«Η Δάφνη δεν είναι πια εδώ. Ο μόνος μάρτυρας θα είμαι εγώ. Γι’ αυτό είναι πιθανό να μη θέλουν να υπάρχω», είχε πει η κ. Εφίμοβα, η οποία βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Ελλάδα, ενώ η Μάλτα ζητά την παράδοσή της καθώς έχουν εκδοθεί εις βάρος της δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης (μεταξύ άλλων η κ. Εφίμοβα κατηγορείται στη Μάλτα για υπεξαίρεση 5.000 ευρώ από την τράπεζα Pilatus στην οποία εργαζόταν και για ψευδή αναφορά κατά αστυνομικών). Η 36χρονη υπήρξε πηγή της δολοφονηθείσας δημοσιογράφου. Είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία δουλεύοντας για τρεις μήνες στο πλευρό του επικεφαλής της τράπεζας Pilatus.
Προς υπεράσπισή της είχε καταθέσει τον Μάιο στον Άρειο Πάγο και ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής Ντέιβιντ Κάζα. «Αντί να την προστατεύσουν, ένας βουλευτής αποκάλυψε το όνομα της Εφίμοβα και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή της», είχε πει ο κ. Κάζα. «Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχουν συλληφθεί οι τρεις φυσικοί αυτουργοί που έβαλαν τη βόμβα στο αυτοκίνητο της δημοσιογράφου, αλλά οι εγκέφαλοι της δολοφονίας δεν έχουν πιαστεί».

kathimerini.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top