ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕ ΠΑΣΟΚ: Αιχμές Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: «Επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από το πλοίο»

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÊÅÍÔÑÉÊÇÓ ÅÐÉÔÑÏÐÇÓ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ(ÊÁÑÁÂÅË)--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSIÐÁÓÏÊ

«Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος  μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. «Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη», είπε αναφερόμενος εμμέσως στον Γ. Παπανδρέου. Παρότι ανέφερε ότι δεν έχει κανένα προσωπικής τάξης πρόβλημα με κανέναν, σημείωσε: «Επωμίστηκα τη φθορά όταν άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από βυθιζόμενο πλοίο».

«Στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας Για εμένα η πολιτική δεν είναι άσκηση ψυχρού αίματος ή φεστιβάλ κυνισμού και τυχοδιωκτισμού» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και εκτίμησε πως οργανωτικά το σχήμα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως διαμορφώνεται, δεν μπορεί να πάει μακριά.

«Δεν έχουμε επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ,σημείωσε, αλλά ισότιμη συμμετοχή τεσσάρων πλέον οντοτήτων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μόνο που η μια οντότητα από αυτές εμφανίζεται ως το αυθεντικό και αδάμαστο ΠΑΣΟΚ και ταυτοχρόνως ως ΠΑΣΟΚ χωρίς το βεβαρυμένο brand αλλά και χωρίς το υπερχρεωμένο ΑΦΜ»

«Είμαστε υποχρεωμένοι να προστρέξουμε τάχιστα στην πολιτική απόφαση του συνεδρίου μας Η πρόσκληση σε άλλα κόμματα, όπως το Ποτάμι, κινήσεις, πρωτοβουλίες, πρέπει να είναι ειλικρινής, ανοικτή και επίμονη. Το κυριότερο ζήτημα είναι η πολιτική, προγραμματική κ στρατηγική σαφήνεια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του προοδευτικού μεσαίου χώρου… Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιαδήποτε στρατηγική αμφιθυμία ως προς την πορεία της χώρας. Δεν συγχωρείται πολιτικά οποιοδήποτε φλερτ με τον λαϊκισμό, στο όνομα της δήθεν επαφής με ένα ακροατήριο. Οποιαδήποτε ένδειξη παιχνιδιού με την πολιτική αστάθεια για να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Αν το πλαίσιο αυτό θολώσει, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα συμπιεστεί στην τεχνητή πόλωση που θα οξυνθεί σκοπίμως μεταξύ ΝΔ κ ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει δίλημμα μεταξύ του συμφέροντος και της προοπτικής της παράταξης και του συμφέροντος και της προοπτικής της Πατρίδας τότε αυτοί νομίζουν ότι έχουν κομματικό πατριωτισμό, αλλά στερούνται πραγματικού πατριωτισμού» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε επίσης στην πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε «στρατηγικό αδιέξοδο» ενώ αναφέρθηκε για «κακή συγκυρία, χειρότερη και από εκείνη του 2010 όταν ξεκίνησαν τα μνημόνια και το 2015 όταν ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία».

Εκτενής ήταν η αναφορά του στην ΕΕ και τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Ευρώπη, τονίζοντας πως το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού έχει αυξηθεί, κάτι το οποίο οφείλεται εν μέρει στην αποτυχία της Σοσοαλδημοκρατίας.

«Μη συμμετοχή ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο τη μία εμφανίζεται ως ελληνική επιδίωξη και την άλλη ως αυτό που είναι, ως γερμανικός εκβιασμός για τη λήψη κι άλλων μέτρων» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, με το κοινό που τον παρακολουθεί να συνεχίζει να χειροκροτεί.

«Αν ο κύριος Τσίπρας είχε στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης θα είχε ήδη προκυρήξει εκλογές. Η χώρα πρέπει να αποκτήσει μετά τις εκλογές κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης», κατέληξε.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top