ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις: Μας προβληματίσει η δημοσκοπική στασιμότητα της ΔΗΣΥ- Άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τις άλλες δυνάμεις και στελέχη

Kiniseis_Sosialdimokratia1

Συνεδρίασε χθες 30 Μαΐου η νέα Συντονιστική Επιτροπή των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία που εξελέγη από τη Β’ Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 6 Μαΐου. Μετά από τις εισηγήσεις των τριών εκπροσώπων Ν. Διακουλάκη, Π. Ιωακειμίδη και Γ. Τούντα έγινε ευρύτατη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο, τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πορεία προς το Συνέδριο της ΔΗΣΥ.

Στη σημερινή συγκυρία θα πρέπει ιδιαίτερα να μας προβληματίσει η δημοσκοπική στασιμότητα της ΔΗΣΥ που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση της προσπάθειας για ενότητα και ανανέωση και ο τρόπος προσέγγισης των νέων, των κοινωνικών ομάδων και των κινημάτων αναφοράς μας. Η ισόρροπη ανάπτυξη θα πρέπει να είναι στο κέντρο της πολιτικής μας. Η φορολογική πολιτική και η διαχείριση του χρέους δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσα για την επίτευξη του κεντρικού μας στόχου.

Η Συντονιστική Επιτροπή επιβεβαίωσε τις αποφάσεις της Β΄ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης και τόνισε ιδιαίτερα ότι οι Κινήσεις θα κινηθούν πάνω στη βάση των διακηρυγμένων τους αρχών:

– το μεταβατικό προγραμματικό-οργανωτικό Συνέδριο της ΔΗΣΥ στα τέλη Ιουνίου να χαράξει τον οδικό χάρτη για το Ιδρυτικό Συνέδριο και τη δημιουργία ενός ενιαίου πολυτασικού φορέα, ανοιχτού στις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της κεντροαριστεράς, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας,

– την άμεση έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με τις άλλες δυνάμεις και στελέχη εκτός ΔηΣυ που πραγματικά ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη νέα πορεία της προοδευτικής παράταξης, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ανανέωσης,

– τη διοργάνωση, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, Ιδρυτικού Συνεδρίου νέου και ενιαίου φορέα και στη συνέχεια εκλογή επικεφαλής από τη βάση,

– το μεταβατικό διάστημα μέχρι το Ιδρυτικό Συνέδριο του χώρου, θα πρέπει να ολοκληρώσει τη συγκρότηση της ΔΗΣΥ, κεντρικά και περιφερειακά με τη θεσμοθέτηση αποφασιστικού Κεντρικού Συμβουλίου, την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών και της διαφάνειας, συμπεριλαμβανόμενης και της διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση ύστερα από ουσιαστική διαβούλευση, καθώς και την σοσιαλδημοκρατική της φυσιογνωμία, με ένα νέο σύμβολο που δεν θα περιλαμβάνει τους επιμέρους πολιτικούς φορείς.

Με βάση τα αποτελέσματα από τη συζήτηση των προτάσεων μας αυτών, οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» θα διαμορφώσουν σε επόμενη Συνδιάσκεψη, τη στρατηγική τους για τη συνέχεια.

Η Συντονιστική Επιτροπή εξέλεξε Συντονιστική Γραμματεία που αποτελείται από τους: Αλατά Λεωνίδα, Αναστόπουλο Τάκη, Διακουλάκη Νίκο, Διαμαντή Κώστα, Εδιάρογλου Χριστόφορο, Ιωακειμίδη Παναγιώτη, Καρούνο Θόδωρο, Κατσέλο Σωτήρη, Μπούρα Χρήστο, Πετράκη Μανώλη, Ρίσβα Γρηγόρη, Σφυρόερα Βλάσση, Τούντα Γιάννη, Τσακαλία Λία, Τσέκο Θόδωρο, Χάλαρη Μιχάλη

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top