ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία: Ενότητα, ανανέωση και σύγχρονος προγραμματικός λόγος για ένα μεγάλο προοδευτικό μεταρρυθμιστικό κίνημα

κινήσεις3newsel.cdr

Oι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” διακηρύσσουν, για μια ακόμη φορά, τη σταθερή τους θέση για την άμεση συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κινήματος που έχει ανάγκη η χώρα.

Όλοι οι υπάρχοντες σχηματισμοί του μεσαίου χώρου, με αλληλοσεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, θα πρέπει να υπερβούν, εδώ και τώρα, τις διαμάχες που έρχονται από το παρελθόν και τις εγωιστικές περιχαρακώσεις που απομακρύνουν τους πολίτες και δεν αφορούν την κοινωνία.

Αυτό που απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες είναι να προσέλθουν όλοι στο ίδιο τραπέζι, γιατί κανένας δεν περισσεύει, για να διαμορφώσουν από κοινού, χωρίς λογικές ηγεμονισμού και ελιτισμού, τον οδικό χάρτη και τις διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες προς το Συνέδριο δημιουργίας του νέου, ισχυρού, ενιαίου, ανανεωμένου φορέα.

Ένα Συνέδριο ανοικτό σε όλες τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας, όπου θα αποφασιστούν το όνομα, τα σύμβολα, το πρόγραμμα, το καταστατικό και στη συνέχεια η εκλογή ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα.

Μόνο η ενότητα, η ανανέωση και ο σύγχρονος προγραμματικός λόγος για το σήμερα και το αύριο της χώρας θα δώσουν πραγματική δυναμική στη δημοκρατική προοδευτική παράταξη και θα ανοίξουν το δρόμο για την ανάκτηση του ιστορικού της ρόλου στην Ελλάδα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top