ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία: Υπέρ του διαλόγου μεταξύ όλων των δυνάμεων του μεσαίου χώρου

Kiniseis_Sosialdimokratia

«Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” παραμένουν σταθερά υπέρ του διαλόγου μεταξύ όλων των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, για την άμεση συγκρότηση του μεγάλου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού κινήματος που έχει ανάγκη η χώρα», αναφέρουν στην απάντηση τους στην πρόταση επτά σημείων για την συγκρότηση νέου προοδευτικού φορέα, της πρωτοβουλίας «Ώρα Αποφάσεων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη διατυπώσει την πρότασή της για τη δημιουργία του νέου ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης με την οργάνωση ενός «ανοικτού, μαζικού, δημοκρατικού συνεδρίου» το α’  εξάμηνο του 2017 και τη νέα εκλογή ηγεσίας από την κοινωνική βάση της παράταξης.

Η πρόσφατη διατύπωση της πρότασης του «Ποταμιού» με τα τρία σημεία σε ότι αφορά το πρόγραμμα, τη συμμετοχή πολιτών και τις ανοικτές διαδικασίες, αλλά και τα 7 σημεία της πρότασης των «3» του «Ώρα Αποφάσεων», δεν διαφοροποιούνται ουσιαστικά από την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η μόνη διαφορά αφορά στο χρονοδιάγραμμα για την υπέρβαση των σημερινών κομμάτων και ορισμένα άλλα δευτερεύοντα διαδικαστικά ζητήματα.

Οι «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», θεωρούν ότι οι διαφορές αυτές μπορούν να γεφυρωθούν με την αναζήτηση συγκλίσεων κοινής αποδοχής, εφόσον βέβαια, η ενότητα και ανανέωση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί πραγματική επιδίωξη όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top