ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία: 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη-«Όλοι μαζί για το νέο ενιαίο φορέα»

Socialdem

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, στην κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον, η προοπτική, η δημοκρατική θεσμική συγκρότηση, η αναπτυξιακή πορεία, η  Ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Προϋπόθεση για να βγούμε απ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση, να ξεπεράσουμε την κρίση, να προωθήσουμε τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι η ενότητα και ανανέωση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και του προοδευτικού Κέντρου.

Στη Συνδιάσκεψη με τίτλο «Όλοι μαζί για το νέο ενιαίο φορέα» θα ολοκληρωθεί ο διάλογος των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” ενόψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στην οποία τα θέματα είναι:

1) Τοποθετήσεις/χαιρετισμοί προσκληθέντων φορέων

2) Εισηγήσεις

i) Θέσεις για τις πολιτικές εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη (Π. Ιωακειμίδης)

ii) Παραγωγή πολιτικής- προγραμματικές θέσεις (Θ. Τσέκος)

iii) Οι Κινήσεις Πολιτών και το Συνέδριο της Δη.Συ (Γ. Τούντας)

iv) Θέσεις και πρωτοβουλίες των Κινήσεων Πολιτών για την ενότητα και την ανανέωση του χώρου (Ν. Διακουλάκης)

v) Οργάνωση και λειτουργία των Κινήσεων Πολιτών (Θ. Καρούνος – Μ. Χάλαρης)

3) Τοποθετήσεις συμμετεχόντων

4) Αποφάσεις

5) Εκλογή νέας Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν  όσοι έχουν εγγραφεί στο http://socialdemo.gr/symmetoxi/ και υποστηρίζουν τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα της Σοσιαλδημοκρατίας και συμφωνούν με τις βασικές αρχές οργάνωσης και λειτουργίας των κινήσεων.

Για συμμετοχή στην 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη  συμπληρώστε το http://doodle.com

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top