ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία: Οι Καιροί ου Μενετοί…

Kiniseis_Sosialdimokratia1

Οι “Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” απευθύνουν κάλεσμα σ’ όλους τους φορείς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου και της πολιτικής οικολογίας, να συμμετάσχουν ενεργά στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα του χώρου, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Είναι η στιγμή της ευθύνης και των αποφάσεων για όλους. Το πολιτικό διακύβευμα είναι τεράστιο, ιστορικό. Η ανανέωση και ενοποίηση του χώρου μας συνιστούν τους πολιτικούς όρους που θα του επιτρέψουν να αναδειχθεί στον πολιτικό πρωταγωνιστή στην πολιτική σκηνή για την ομαλή πολιτική, δημοκρατική πορεία της χώρας, την έξοδο από την κρίση, την επιστροφή στην αναπτυξιακή, μεταρρυθμιστική πορεία, στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα, μακριά από κάθε λαϊκισμό ή συντηρητισμό του παρελθόντος.

Θεωρούμε ότι οι αποφάσεις του Συνεδρίου της ΔηΣυ έχουν δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από όλες τις ενδιαφερόμενες δυνάμεις εκτός ΔυΣη, για την υλοποίηση του εγχειρήματος με ένα ενωτικό Ιδρυτικό Συνέδριο δημιουργίας νέου, ενιαίου κόμματος και εκλογής του επικεφαλής του από τη βάση. Επιπλέον, η συγκρότηση μιας «Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας και Πιστοποίησης Διαδικασιών’’ με Πρόεδρο το Νίκο Αλιβιζάτο, προσδίδει την απαραίτητη αξιοπιστία και φερεγγυότητα.

Οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία οι οποίες έχουν επίμονα και συστηματικά εργασθεί για την  ενότητα και ανανέωση καλούν τώρα όλα τα κόμματα, τις κινήσεις και τις προσωπικότητες του χώρου να παραμερίσουν οποιεσδήποτε επιφυλάξεις, να αρθούν στο ύψος της ιστορικής πρόκλησης  και να συμμετάσχουν άμεσα και ενεργά  στο εγχείρημα της συγκρότησης και συνδιαμόρφωσης του ενιαίου φορέα».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top