ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κινήσεις Πολιτών: Θετικό βήμα η προκήρυξη συνεδρίου από τη ΔηΣυ- Στόχος μας η δημιουργόα νέου ενιαίου φορέα

kiniseis-politon2

Η προκήρυξη Συνεδρίου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα στην πορεία συγκρότησης της, η επιτυχία του όμως συνδέεται με την επεξεργασία και διατύπωση νέου πολιτικού λόγου και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση και για την Ελλάδα του αύριο, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Κινήσεις Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία.

Αναφέρουν επίσης ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες με νέες πρωτοβουλίες, «για την ενότητα και ανανέωση και την υλοποίηση του κοινού στρατηγικού μας στόχου που είναι η δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση της παράταξης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η Συντονιστική Γραμματεία των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» αποφάσισε τα ακόλουθα, σε σχέση με τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και το Συνέδριο της ΔΗΣΥ:

  1. Βασική επιδίωξη των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» που είναι εταίρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραμένει η ενοποίηση όλων των πολιτικών δυνάμεων του προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού, κεντροαριστερού χώρου που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάδειξή του σε πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα και την επίτευξη της εθνικής συνεννόησης.
  2. Η προκήρυξη Συνεδρίου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ένα θετικό βήμα στην πορεία συγκρότησης της, η επιτυχία του όμως συνδέεται με την επεξεργασία και διατύπωση νέου πολιτικού λόγου και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την έξοδο από την κρίση και για την Ελλάδα του αύριο. Θα συμβάλουμε για την επιτυχία αυτών των στόχων, με όλες μας τις δυνάμεις.
  3. Παράλληλα, θα εργαστούμε και θα αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες για την ενότητα και ανανέωση, όπως κάνουμε και μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο και του καλέσματος που περιέχεται στην ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα ανεξάρτητα στελέχη του κεντροαριστερού χώρου για συμμετοχή στις διαδικασίες του Συνεδρίου και την υλοποίηση του κοινού στρατηγικού μας στόχου που είναι η δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την εκλογή του επικεφαλής του από την κοινωνική βάση της παράταξης».
  4. Παραμένει ζητούμενο η θετική  ανταπόκριση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στη διαμόρφωση ενός κοινά αποδεκτού πολιτικού και οργανωτικού πλαισίου που  θα οδηγήσει στο Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα,  πάγιο αίτημα των πολιτών που επιθυμούν την συγκρότηση ενός σύγχρονου πολυτασικού, ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στην Ελλάδα. Καλούνται  όλοι/όλες να αρθούν στο ύψος των ιστορικών τους ευθυνών συμβάλλοντας έμπρακτα στην ενότητα του χώρου. Ο συνεχιζόμενος κατακερματισμός οδηγεί σε απογοήτευση  τους προοδευτικούς πολίτες και στην διαιώνιση του πολιτικού αδιεξόδου.
  5. Η 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» που θα συγκληθεί στην Αθήνα στις 6 Μαΐου 2017 θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα διαλόγου και αποφάσεων για τη μελλοντική μας πορεία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top