ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΙΝΑΛ: 9 προτάσεις για την νεανική επιχειρηματικότητα

gennimata-fofi

Τις 9 προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για τη νεανική επιχειρηματικότητα, παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά σε συνάντηση με νέους επιχειρηματίες.
Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής που κατατέθηκαν μέσω της προέδρου του στον δημόσιο διάλογο, αποτελούν σύμφωνα με την ίδια ένα «ολοκληρωμένο προοδευτικό σχέδιο» που αν ενεργοποιηθεί «μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά της νέας οικονομίας».
«Το «Σχέδιο Ελλάδα» είναι η δική μας απάντηση, η απάντηση της Κεντροαριστεράς ότι η Ελλάδα «μπορεί». Είναι ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό σχέδιο. Προσδοκούμε στη στήριξη και εφαρμογή του «Σχεδίου Ελλάδα» από μια νέα γενιά επιχειρηματιών, ανθρώπων που τολμούν να μείνουν και να αγωνισθούν στην χώρα μας» ανέφερε η κ. Γεννηματά.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, «η νέα οικονομία θα πυροδοτήσει μια νέα αναπτυξιακή έκρηξη, ένα επενδυτικό σοκ που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη πολύ πάνω από το αναιμικό 1,5%-2% που έχουμε σήμερα».
Πρόσθεσε ότι χρειάζεται ειδική μέριμνα, κίνητρα για τους νέους ανθρώπους που μένουν στη χώρα και επιχειρούν, αντιμετωπίζοντας με ψηλά το κεφάλι τις δυσκολίες.
Οι προτάσεις:
«1. Για κάθε νέο που ξεκινά τη δική του επαγγελματική δραστηριότητα, θα παρέχεται απαλλαγή από την φορολογία για 3 χρόνια, και απαλλαγή επίσης για 3 χρόνια από τις ασφαλιστικές εισφορές για συνταξιοδότηση. (αυτά τα χρόνια θα μπορούν να εξαγορασθούν με σταδιακό τρόπο κατά την διάρκεια του εργασιακού βίου).
2. Δημιουργούμε και επεκτείνουμε Ειδικά Αναπτυξιακά Ταμεία κλαδικού/ τομεακού χαρακτήρα (όπως το Equifund), με τη συνεργασία διεθνών ταμείων (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων) που θα συν-επενδύουν με ιδιωτικά κεφάλαια σε κλάδους του μέλλοντος.
3. Διευρύνουμε την πρόσβαση όσων θέλουν να επιχειρήσουν σε αρχικό κεφάλαιο ενθαρρύνοντας τα Ταμεία Συμμετοχών, με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ειδικά προγράμματα από το τραπεζικό σύστημα, που πρέπει επί τέλους να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ρευστότητας στην Οικονομία.
4. Δίνουμε βάση στην συνεργασία πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με τις επιχειρήσεις, για να αναπτυχθούν νέες εφαρμογές και να αξιοποιηθούν εμπορικά.
5. Αναβαθμίζουμε την επαγγελματική κατάρτιση και τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας, ώστε να αντιστοιχούνται οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού με τις νέες ανάγκες.
6. Στηρίζουμε τους νέους αγρότες με δωρεάν παραχώρηση γης, με φορολογικά, ασφαλιστικά μέτρα στήριξής τους (μείωση φόρου εισοδήματος, αφορολόγητο επιδοτήσεων, αποσύνδεση εισφορών από το εισόδημα, επιστροφή 5 μονάδων ΦΠΑ σε οργανισμούς και ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς).
7. Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
8. Δημιουργούμε σε κάθε Περιφέρεια θερμοκοιτίδα και κέντρα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και της έξυπνης εξειδίκευσης, συνδυάζοντας την με την κατάρτιση για επαγγέλματα και υπηρεσίες του μέλλοντος.
9. Σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους δήμους, θα μπορούμε να δώσουμε «ζωή» σε πρώην βιομηχανικές περιοχές ή εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά πάρκα, δημιουργώντας τις περιοχές καινοτομίας. Να συγκεντρώσουμε σε μια γεωγραφική περιοχή ιδιωτικά και δημόσια ερευνητικά κέντρα, τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι συνέργειες για την υλοποίηση καινοτόμων έργων και ανάπτυξη καινοτόμων εταιρειών. Όπως έχει ήδη γίνει σε μια σειρά χωρών όπως η Εσθονία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατέληξε υπογραμμίζοντας:
«Το ερώτημα δεν είναι το με «ποιον θα πάμε» ή «με ποιον θα κυβερνήσουμε» όπως νομίζουν ορισμένοι. Το κρίσιμο θέμα που απασχολεί τους νέους ανθρώπους που επιμένουν να θέλουν να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή στην πατρίδα μας, είναι τι θα κάνουμε για να εγγυηθούμε το δικαίωμα τους στην αξιοπρέπεια».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top