ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Καμίνη για την ηγεσία της ΔΗΣΥ

kaminis-gennimata

Και επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΣΥ είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής της ελληνικής κεντροαριστεράς το φθινόπωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το iefimerida.gr, ο κ. Καμίνης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και της μετέφερε την «δεδομένη απόφασή του» να κατέβει υποψήφιος. Παράλληλα, χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία της κ. Γεννηματά για την εκλογή αρχηγού με στόχο την ανασυγκρότηση του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για εξαιρετικό κλίμα στην επικοινωνία των δύο, με την επικεφαλής της ΔΗΣΥ να χαρακτηρίζει πολύ καλή την κίνηση του δημάρχου.
Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Καμίνη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνιζαν ότι πλέον έρχονται σε δύσκολη θέση όσοι θεωρούν ότι μπορούν εκφράζουν το «εκσυγχρονιστικό» μπλοκ (π.χ. Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Βαγγέλης Βενιζέλος, Σταύρος Θεοδωράκης) ακόμη και εκτός της Συμπαράταξης και πλέον πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το αν θα μετάσχουν στο υπό διαμόρφωση εγχείρημα για την ανασύνταξη του χώρου.
Γεννηματά και Καμίνης συμφώνησαν να συναντηθούν από κοντά μετά από τις 21 Αυγούστου όπου θα εχουν επιστρέψει από τις διακοπές τους.

πηγή: iefimerida.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top