ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κολομβία: Ποταμοί λάσπης έπνιξαν πάνω από 250 άτομα

An aerial view shows a flooded area after heavy rains caused several rivers to overflow, pushing sediment and rocks into buildings and roads in Mocoa, Colombia April 1, 2017.  Cesar Carrion/Colombian Presidency/Handout via Reuters

Τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από ποταμούς λάσπης που έπνιξαν τη νοτιοδυτική Κολομβία. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

REUTERS/Jaime Saldarriaga

REUTERS/Jaime Saldarriaga

Ώρες έντονων βροχοπτώσεων προκάλεσαν την υπερχείλιση ποταμών, με αποτέλεσμα εκτεταμένες καταστροφές στην επαρχία Ποτουμάγιο, όπου ολόκληρες συνοικίες θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη και τα φερτά υλικά, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μοκόα.

Η ανακοίνωση του στρατού μιλά για 254 νεκρούς, 400 τραυματίες και 200 αγνοούμενους. Πάνω από 1100 στρατιώτες και αστυνομικοί συμμετέχουν στο έργο διάσωσης στις 17 συνοικίες που επλήγησαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος σε μήνυμα στο twitter μίλησε για 193 νεκρούς .

Ο πρόεδρος της ΚΟλμβίας Juan Manuel Santos  επισκέπτεται μια περιοχή που επλήγη από τα ποτάμια λάσπης.  Cesar Carrion/Colombian Presidency/Handout via Reuters

Ο πρόεδρος της ΚΟλμβίας Juan Manuel Santos επισκέπτεται μια περιοχή που επλήγη από τα ποτάμια λάσπης. Cesar Carrion/Colombian Presidency/Handout via Reuters

Ο δήμαρχος της Μοκόα, Χοσέ Αντόνιο Κάστρο, είπε ότι 17 γειτονιές στην πόλη του «έχουν ουσιαστικά σβήσει από το χάρτη». Είπε επίσης ότι πολλοί είχαν προλάβει να φύγουν, αλλά αρκετές συνοικίες και δύο γέφυρες έχουν καταστραφεί.

Στην Κολομβία, ο Μάρτιος ήταν ο πιο βροχερός μήνας από το 2011.

Στο γειτονικό Περού, περισσότεροι από 90 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο από τις αρχές του έτους λόγω των ασυνήθιστα σφοδρών βροχοπτώσεων.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top