ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κουκουλοφόροι έριξαν το γλυπτό Phylax

phylax

Περίπου 15 κουκουλοφόροι έριξαν το γλυπτό Phylax στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου, σύμφωνα με το δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη.

Όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, το βράδυ της Τετάρτης έριξαν το γλυπτό και απομακρύνθηκαν με αυτοκίνητο, αφού απείλησαν τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου απέναντι να μην αναφέρει τίποτα. Τέλος ανέφερε ότι έχει ενδείξεις μέλη της Χρυσής Αυγής.

«Γύρω στις 3:30 το βράδυ ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του… Το παρακράτος! Είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του» είπε και συνέχισε:

«Αυτού του είδους ο βανδαλισμός με παρακράτος, γιατί όταν φοράς κουκούλα και βγάζεις τις πινακίδες, αν θες ρε μάγκα έλα στο Δημαρχείο να μου πεις βγάλτο γιατί θα το σπάσω, όχι κρυφά. Αυτές τις μαγκιές ξέρω ποιοι τις κάνουν. Έχω ενδείξεις ότι είναι Χρυσαυγίτες», κατέληξε.

Το γραφείο Τύπου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου αργότερα εξέδωσε σχετικό δελτίο Τύπου:
«Με αφορμή τα διάφορα σχόλια από διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ενδεχομένως ο PHYLAX, το γλυπτό που κοσμεί το Παλαιό Φάληρο, να έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους που επικράτησαν τα ξημερώματα στην Αττική, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης , δήλωσε τα εξής:
‘Είναι σαφές ότι ανθρώπινα χέρια κατεδάφισαν τον PHYLAX. Δεκαπέντε περίπου άγνωστοι κουκουλοφόροι, με δύο οχήματα χωρίς πινακίδες εκ των οποίων το ένα φορτηγό, γύρω στις 3.30 το πρωί, προσέγγισαν το γλυπτό και με σχοινιά το τράβηξαν και το κατεδάφισαν. Μάλιστα στην αντίδραση του παρακείμενου ιδιοκτήτη καντίνας ο οποίος τους απεύθυνε τον λόγο, αντέδρασαν με απειλές και βρισιές. Η όλη επιχείρηση διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά και προφανώς ήταν καλά σχεδιασμένη και μεθοδευμένη καθώς εκμεταλλεύτηκε τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία ενώ το γλυπτό με σημαντικές ζημιές και φθορές, μεταφέρθηκε σε αποθήκη του Δήμου προκειμένου σε συνεργασία με τον γλύπτη και δημιουργό του, Κωστή Γεωργίου να εκτιμηθεί η έκταση της καταστροφής και η δυνατότητα αποκατάστασης του»».

Ο Phylax είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την ημέρα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Παλαιού Φαλήρου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top